6.Karacaoğlan Türküleri Gecesi Mut Taşhan’da gerçekleşti

6.Karacaoğlan Türküleri Gecesi Mut Taşhan’da gerçekleşti

Her yıl geleneksel olarak Mut Çıtlık Kültür Sanat Dergisi tarafından düzenlenen "Karacaoğlan Türküleri Gecesi'nin 6.'sı, bu yıl Mersin Büyükşehir...

Her yıl geleneksel olarak Mut Çıtlık Kültür Sanat Dergisi tarafından düzenlenen "Karacaoğlan Türküleri Gecesi'nin 6.'sı, bu yıl Mersin Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Mut Taşhan'da gerçekleşti. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mut Kaymakamlığı ve Mut Belediyesinin iş birliğinde gerçekleşen ve ünlü halk ozanını anmak üzerine gerçekleştirilen etkinlikte, hem yerel hem de ulusal sanatçılardan Ali Rıza Yılmaz, Sade Demir, Nimet Akkulak, Ali Deveci, Ali Ölmez, Ergün Parlat, Ertan Uysal, Fikri Demir, Mehmet Çiftçioğlu ve Mustafa Mete sahne aldı.

Karacaoğlan şiirlerinin ve türkülerinin seslendirildiği anma gecesi, dinleyenlerden büyük beğeni toplarken, üretici kadın stantlarının da yer aldığı etkinlikte üretici kadınlar el emeği ürünlerini sergileyerek satışa sundu. Mersin'in Mut ilçesiyle özdeşleşen ve Karacaoğlan kültürünü kucaklayan ilçede, büyük bir ozanın bu topraklarda yetişmiş olmasını kutlayan Karacaoğlan sevdalıları, aynı zamanda zengin bir kültürel değeri yaşatmanın mutluluğunu yaşadı.

"Bu tarz etkinliklere katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz"

Bu sene 6.'sı düzenlenen Karacaoğlan Türküleri Gecesi'ne Mersin Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliği yaptığını belirten Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı görevlisi Burcu Sert, "Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, bu tarz etkinliklere katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu etkinliği yapmamızın amacı hem Mut'un merkezindeki etkinliğe ev sahipliği yapmak, hem de Taşhan" daki üretici kadınlarımıza destek olmak. Etkinliğe katılımcılar ve ilgi gerçekten çok yoğundu" dedi.

"Karacaoğlan, ülkemizin yanı sıra Avrupa'da da bilinen ve anılan bir değer"

Karacaoğlan değerine yalnızca Mut'ta değil, tüm Türkiye genelinde sahip çıkıldığını ve onu anma etkinlikleri düzenlendiğini aktaran Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Mut eski Belediye Başkanı Selahattin Arslan, "Karacaoğlan türküleri Makedonya'da, Balkanlar'da, Kafkaslar" da, Avrupa'da ve ülkemizin her tarafında var. Karacaoğlan bir dahi. Halk ozanı olarak halkın düşüncesini ve belleğini en güzel biçimde dile getiren, söyleşi halinde sunan bir ozan. Dolayısıyla bu değerin yaşatılması ve herkesin kendi bölgesinde yeniden anması güzel bir olay" ifadelerini kullandı. Kültür Bakanlığı'nın desteği ile geçmiş dönemde Mut'ta Karacaoğlan ve Karaca Kızın anıt mezarını yaptırdıklarını da kaydeden Arslan, ünlü heykeltıraş Hüseyin Gezer'in 1970'li yıllarda Türkiye'deki ilk halk ozanı anıt heykelini de Mut'a kazandırdığını dile getirdi.

"Karacaoğlan gibi büyük bir kişiliği, her yıl bu etkinliklerle kutlamak bizleri onurlandırıyor"

Etkinliğin çok güzel olduğunu ve çok eğlendiklerini dile getiren Mut'lu vatandaşlardan Cemile Köselerli, "Böyle bir etkinliğe ihtiyacımız vardı. Etkinliğin, özellikle bu topraklardan çıkan Karacaoğlan'la ilgili olması çok güzeldi. Vatandaşların ilgisi de çok hoştu. Çok memnun kaldım" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelerde çok faaliyetler yürüttüğünü söyleyen Nuray Kurt da "Mersin ile Mut arasında 3 saatlik bir yol var ve virajlarla dolu, uzun bir yol. Ama Başkanımız Vahap Seçer, her programa yediden yetmişe herkesin katılım sağlaması için uğraşıyor. Çocuklar da dahil olmak üzere, herkes etkinliklere katılıp katkıda bulunuyor. Halkla el ele ve iç içeler. Bu yüzden çok mutluyum" dedi. Karacaoğlan'ın çok büyük bir değer olduğunu ve hatırlanması gerektiğini de belirten Kurt, "Karacaoğlan gibi büyük bir kişiliği, her yıl bu etkinliklerle kutlamak bizleri onurlandırıyor. Unutulmamak çok güzel bir şey" ifadelerini kullandı.

6.Karacaoğlan Türküleri Gecesi Mut Taşhan’da gerçekleşti

6.Karacaoğlan Türküleri Gecesi Mut Taşhan’da gerçekleşti

6.Karacaoğlan Türküleri Gecesi Mut Taşhan’da gerçekleşti

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.