6. Güney Ege Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı

6. Güney Ege Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı

6. Güney Ege Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Milas'ta düzenlenen törenle açıldı

MUĞLA (AA) - Milas'ta altıncısı düzenlenen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı, düzenlenen törenle açıldı.

TARİŞ Pamuk Deposu'nda düzenlenen fuarın açılış töreninde konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla'da yalnızca turizm olmadığını, tarım, ticaret ve sanayi formülünün uygulandığını kaydetti.

Geleceği düşünerek yenilikler yapacaklarını belirten Çiçek, "Geleneksel tarımı bırakarak işletmeye, markalara yöneleceğiz. Bunu da biz yapacağız. Tarlada, amcam, kardeşim, bacım yapacak. Milas'ta bu hareket başlamıştır. Ortak akılla beraber kolektif hareketle Muğla'mız için güzel işler yapılacak" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Türkiye'nin tarımsal gayrisafi milli hasılasının 62 milyar dolara ulaştığını bildirdi. Türkiye'nin büyük bir değişim ve dönüşüm yaşadığını ifade eden Arzu, şöyle konuştu:

"Biz tarımda dünyada 11'inci büyük ekonomiden 7'nci büyük ekonomiye, Avrupa'da en büyük ekonomiye geldik. Tarımsal gayri safi milli hasılamız 23 milyar dolardan 62 milyar dolara geldi. 75 milyon nüfusumuzu besleyip üzerine 35 milyon turist ağırlıyoruz. 18 milyar dolar da tarımsal gayrisafi milli hasılamız içinde ihracat yapıyoruz. Muğla'nın da bunda çok büyük payı var. Muğla ihracatta da özellikle su ürünleri, örtü altı meyve sebzeyle büyük katkı yapıyor."

- Yeni fuar alanı için çalışma

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, yeni fuar alanı için Milas Belediyesiyle ortak çalışma başlatacaklarını bildirdi. Gürün, tarımsal üretimin önemine işaret ederek, köyden kente göçüşü değil, kentlilerin köylerde yaşamasını teşvik etmek gerektiğini söyledi. 

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, ilçeye yeni bir fuar alanı kazandırmak için gereken desteği vereceğini kaydetti. MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan da Muğla'nın hem tarımsal üretim miktarı hem de tarımsal üretim çeşitliliği bakımından benzeri olmayan bir kent olduğunu söyledi. Erdoğan, "Dünyada bize göre çok daha fazla tarım ürünü üreten başka yerler var ama çeşitlilik başka bir ilde yok, dünyada da örneği yok. Muğla'da tarımın sürdürülebilmesi için bazı yapısal tedbirlerin alınması lazım. Çevrenin çok iyi korunması lazım" dedi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, fuarın başladığı günden bu yana halkın ufkunun gelişimi ve tarımsal potansiyelin artmasına katkı verdiğinin altını çizdi.

Konuşmaların ardından katılımcılar, açılış kurdelesini keserek stantları gezdi. Milas'ta 8 Mart'a kadar açık kalacak fuarda bu yıl 168 firmanın yer aldığı kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı