6. Dünya Enerji Düzenleme Forumu Yarın Başlıyor

6. Dünya Enerji Düzenleme Forumu Yarın Başlıyor

Anadolu Ajansı'nın Global İletişim Ortağı olduğu 6. Dünya Enerji Düzenleme Forumu yarın kapılarını açacak

ANKARA (AA) - Anadolu Ajansının (AA) Global İletişim Ortağı olduğu ve  Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirilecek 6. Dünya Enerji Düzenleme Forumu (WFER) yarın başlıyor.

İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda 25-28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek forumun açılışının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılması bekleniyor. 

Forumda, çeşitli ülkelerden enerji piyasalarını düzenleyen kurumlar, politika yapıcıları, enerji piyasasında faaliyet gösteren şirketler, finans kuruluşları, akademisyenler ve tüketici temsilcileri bir araya gelecek.

WFER'de, "Paydaşların çıkarlarının dengelenmesi, enerji piyasalarında inovasyonların teşvik edilmesi, politikalar, hukuk ve düzenlemelerin koordinasyonu, enerji ağlarının entegrasyonu, değişimden faydalanma, gelişmekte olan ülkelerde düzenleme, akıllı şebekeler ve sistemler, yatırım ortamının iyileştirilmesi, arz güvenliğinin sağlanmasında düzenleyicilerin rolü, düzenleme ve sürdürülebilirlik, dağıtım şirketlerinin gelecekteki rolü" gibi konular tartışılacak.

Enerji ve düzenleme alanında seçkin 100'ün üzerinde moderatör ve konuşmacının söz alacağı forumda, 6’sı genel olmak üzere toplam 24 oturum yapılacak.

Etkinlik programının ayrıntılarına www.wfer2015.org internet adresinden ulaşılabilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı