"6-7 Ekim olayları"nın ikinci yılı

"6-7 Ekim olayları"nın ikinci yılı

Siirt'te HDP Merkez Yürütme Kurulu'nun çağrısı üzerine önceki yıl 6-7 Ekim'de Ayn el Arap (Kobani) bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde katledilen Yasin Börü ve arkadaşları için anma etkinliği düzenlendi

SİİRT (AA) - Siirt'te, HDP Merkez Yürütme Kurulu'nun çağrısı üzerine 6-7 Ekim 2014'te Ayn el Arap (Kobani) bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde katledilen Yasin Börü ve arkadaşları gerçekleştirilen etkinlik ile anıldı.

Mustazaflar Cemiyeti tarafından il binasında düzenlenen etkinlik, Börü ve arkadaşları için okunan Kur'an-ı Kerim ile başladı.

Daha sonra eğitimci yazar Sabahattin Keleş, Yasin Börü ve arkadaşlarının yaşadıklarına yönelik bir konuşma yaptı.

Mustazaflar Cemiyeti Siirt İl Başkanı Behçet Sevgili, etkinlikte yaptığı konuşmada, Börü ve arkadaşlarını öldürülmelerinin ikinci yılında andıklarını söyledi.

Muharrem ayının önemli aylardan bir tanesi olduğunu belirten Sevgili, şunları kaydetti:

"Programımızın amacı, insanlara şehadeti öğretmek, şehadetin ne olduğu, insanların nasıl yaşadığı, şehitlerin bize ne mesaj verdiğini anlatabilmek ve şehitlerin bize bırakmış olduğu mirası insanlara aktarabilmek. Tarih boyunca zalimler kendi üzerlerine düşen görevi yaptıkları gibi yine zalimlerin karşısında dik durarak şehadeti göze alan Börü ve arkadaşları sürekli zalimlerin karşısında durmuşlardır ve canlarını feda etmişlerdir. Biz de bu mümin kulların kendi canlarını feda ettikleri gibi onların yolunda giden herkesi selamlıyoruz. Rabbim onların şehadetlerini kabul etsin, onların yolunda şiar eden tüm müminlerden razı olsun."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :