"6-7 Ekim olayları"nın 2. yılı

"6-7 Ekim olayları"nın 2. yılı

HÜDA PAR Mardin İl Başkanlığı, 6-7 Ekim olaylarında katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının fotoğraflarının yer aldığı afişleri çeşitli yerlere astı

MARDİN (AA) - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) İl Başkanlığı, 6-7 Ekim olaylarında katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının fotoğraflarının yer aldığı afişleri, kentin farklı noktalarına astı.

HÜDA PAR İl Başkanlığınca, HDP Merkez Yürütme Kurulu'nun çağrısı üzerine 6-7 Ekim 2014'te yaşanan olaylarda kurban eti dağıttıkları sırada katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının fotoğraflarının yer aldığı ve "6-7 Ekim olaylarında vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını rahmetle anıyoruz" yazılı afişler, kentin farklı yerlerine asıldı.

HÜDA PAR İl Başkanı Şehmus Akman, afişlerin merkezi yerlere asılmasının yapılan katliamların unutulmaması için olumlu bir adım olduğunu söyledi.

Akman, "Yasin Börü ve arkadaşları hatırlandığı sürece PKK ve HDP'nin bu bölgede Kürt halkına yaptıkları zulümler hatırlanacaktır. Kürtler yapılan bu zulümleri asla unutmayacaklar. Yasin Börü ve arkadaşlarına yapılan zulümler nesilden nesile aktarılacaktır. Ne pahasına olursa olsun her yıl 6-7 Ekim olaylarının yıl dönümünde yapılan katliamları anmaya devam edeceğiz." dedi.

Asılan afişlerden terör örgütü PKK ve HDP'nin iç yüzünü bir kez daha gördüklerini ifade eden vatandaşlardan Eşref Gümüş de terör örgütü PKK'nın Kürtlere yaptığı vahşetin unutulmaması adına afişlerin asılmasının olumlu olduğunu dile getirdi.

Afişlerin 6-7 Ekim'de HDP yetkililerin çağrıları üzerine Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilişini hatırlattığını dile getiren Gümüş, şöyle devam etti:

"HDP'nin iki yıl önce yaptığı o katliamı zihinlerde tutmak adına çarşı merkezinde asılan afiş, güzel bir adımdır. Umarız toplum olarak bir daha böyle acılar yaşamayız. Toplum olarak huzur istiyoruz. HDP'nin bölgemiz üzerindeki zulmünü istemiyoruz. Yasinler ve Yasin gibi çocukların ölmesini istemiyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :