58. Uluslararası Cartagena Film Festivali başladı

58. Uluslararası Cartagena Film Festivali başladı

Bu yıl 58'incisi düzenlenen Uluslararası Cartagena Film Festivali'nde 66 film yarışacak

ANKARA (AA) - Latin Amerika'nın en köklü film festivali olarak bilinen Uluslararası Cartagena Film Festivali (Ficci) başladı.

Kolombiya'nın Cartagena şehrinde bu yıl 58'incisi düzenlenen festivalde uluslararası ve ulusal çapta 66 film, 6 farklı dalda yarışacak. Toplamda 140 filmin sinemaseverlerle buluşacağı festivalde, bu yıl İspanyol filmlerinin ağırlıklı olması dikkat çekti. Festivalin açılışını, yönetmenliğini Daniela Abad'ın yaptığı "The Smiling Lombana" adlı film yaptı.

2008'de En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar ödülünü kazanan Tilda Swinton, Amerikalı Aktör Owen Wilson, Fransız yönetmen ve senaryo yazarı Bruno Dumont ve iki Goya (İspanyol Sinema Akademisi'nin ödülü) ödüllü oyuncu İspanyol aktrist Maribel Verdu festivalin ünlü davetlileri arasında yer alacak.

İlk kez 1960 yılında düzenlenen Uluslararası Cartagena Film Festivali, Kolombiya sinemasını geliştirmek ve dünyaya yayılmasına katkı sağlamak amacıyla görsel ve işitsel alanda yapılan çalışmaları kabul ediyor. Latin Amerika'nın en eski film festivali olma özelliğini taşıyan festival, 5 Mart'ta sona erecek.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :