57. Alaya Vefa Yürüyüşü

57. Alaya Vefa Yürüyüşü

- Gençlik ve Spor Bakanı Bak:"Destanlaşan kahramanlıklarıyla yedi düvele karşı vatanını savunan 57. Piyade Alayı'nın ortaya koymuş olduğu fedakarlığı, 10 binlerce gencimizin katılımıyla bir kez daha yaşayacağız, yakından hissedeceğiz"


ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Destanlaşan kahramanlıklarıyla yedi düvele karşı vatanını savunan 57. Piyade Alayı'nın ortaya koymuş olduğu fedakarlığı, 10 binlerce gencimizin katılımıyla bir kez daha yaşayacağız, yakından hissedeceğiz." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Bak, 57. Alaya Vefa Yürüyüşü'ne katılmak üzere Çanakkale'ye gitti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bak, "Bundan 103 yıl önce, bu vatan uğruna, bu toprakların istiklali ve istikbali için gözünü kırpmadan şehadete yürümüş ecdadımıza bir vefa örneği sergilemek için Çanakkale'deyiz." ifadesini kullandı.

Bakan Bak, açıklamasında şunları kaydetti:

"Destanlaşan kahramanlıklarıyla yedi düvele karşı vatanını savunan 57. Piyade Alayı'nın ortaya koymuş olduğu fedakarlığı, 10 binlerce gencimizin katılımıyla bir kez daha yaşayacağız, yakından hissedeceğiz. 103 yıl önce ecdadımızın tek vücut olarak ortaya koyduğu irade ve ruhu, gençlerimiz 15 Temmuz'da bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir."

57. Alaya Vefa Yürüyüşü, yarın Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın gençlere çorba ikramıyla başlayacak.

Sabah namazının ardından gerçekleştirilecek yürüyüş sırasında Çanakkale Zaferi'nin 103. yılı anısına hazırlanan 103 metrelik Türk bayrağı açılacak. Vefa yürüyüşü sonrasında ise Conkbayırı ve Şehitler Abidesi'nde tören düzenlenecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çanakkale dışında diğer 80 ilde düzenleyeceği etkinliklerle de 57. Piyade Alayı Şehitleri'ni anacak. 10 binlerce gencin katılacağı program, yarın tüm illerde sabah namazı öncesi Çanakkale konulu vaazın verilmesiyle başlayacak.

Sabah namazının ardından katılımcı gençlere, yarma çorbası ikram edilecek ve yürüyüş esnasında açılacak 103 metrelik Türk bayrağıyla şehitliklere yürünecek. Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualarla son bulacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :