55. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na trafik düzenlemesi

55. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na trafik düzenlemesi

Sultanahmet Meydanı'nda sona erecek 55. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu dolayısıyla 21 Nisan Pazar günü, bazı yollar trafiğe kapatılırken, sürücüler için alternatif güzargahlar belirlendi

İSTANBUL (AA) - Sakarya-İstanbul etabıyla Sultanahmet Meydanı'nda sona erecek 55. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu dolayısıyla 21 Nisan Pazar günü, bazı yollar trafiğe kapatılacak.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, 16 Nisan'da başlayan 55. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 21 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek Sakarya-İstanbul etabıyla Sultanahmet Meydanı'nda sona erecek.

Bu kapsamda, pazar günü saat 13.30 itibarıyla trafiğe kapatılacak yollar şöyle:

"Şekerpınar kuzey yol katılım İstanbul istikameti (il sınırı), Opet Mehmetçik Tesisleri kuzey yol İstanbul istikameti TEM Otoyolu, Tuzla-Orhanlı Gişeler kuzey yol katılım İstanbul istikameti, Kurtköy Gişeler kuzey yol katılım İstanbul istikameti, Yavuz Sultan Selim Köprüsü İstanbul istikameti Mecidiye gişeler E-80 kuzey yol katılım, Sultanbeyli gişeler kuzey yol katılım İstanbul istikameti, Kartal-Samandıra gişeler kuzey yol katılım İstanbul istikameti, Mirkelam tesisleri kuzey yol katılım İstanbul istikameti, Çamlıca gişeler güneyden kuzeye dönüş-yan yol katılım, Mürselpaşa Caddesi Unkapanı istikameti (Kadın Eserleri Kütüphanesi ve bilgi merkezi önünden kapatılacak), Abdulezelpaşa Caddesi Seferikoz Sokak çıkışından Unkapanı istikameti, Unkapanı Köprüsü, Atatürk Bulvarı Haşim İşcan Alt Geçit arası bağlı tüm cadde ve sokaklar, Ragıp Gümüşpala Caddesi ve bağlı sokaklar, Prof. Cemil Birsel Caddesi ve bağlı sokaklar, Reşadiye Caddesi ve bağlı sokaklar, Galata Köprüsü, Ankara Caddesi (Ebu Suud Caddesi ile Sirkeci arası), Gülhane Parkı alt kapı girişleri, Ahırkapı İskele Sokak, Ahırkapı Sokak, Aksakal Caddesi, Küçük Ayasofya Caddesi'nden Sultanahmet Meydanı'na kadar bağlı cadde ve sokaklar, Torun Sokak, Dalbastı Sokak, Kabasakal Caddesi, Atmeydanı Caddesi, Peykhane Caddesi, Üçler Sokak, Sultanahmet Meydanı, Sahil Kennedy Cadde Zeytinburnu yeni varyanttan-Yenikapı arası bağlı cadde ve sokaklar, Namık Kemal ve Gazi Mustafa Kemal Paşa Caddesi'nden sahil yoluna katılım, Sahil Kennedy Cadde Yenikapı Sirkeci arası bağlı cadde ve sokaklar, Refik Saydam Caddesi Şişhane inişleri kapama, Tersane Caddesi Perşembe Pazarı ile Karaköyden Galata istikameti."

Yine 21 Nisan Pazar günü saat 14.00 itibarıyla trafiğe kapatılacak yollar şunlar:

"0-2 Kozyatağı bağlantı yolu güney yol Çamlıca ayrımları, 0-2 Kozyatağı bağlantısı kuzey yol botanik ayrımı, Çamlıca bağlantı yolu Ataşehir güney yan yol Kozyatağı- K.Bakkalköy ayrımları, O-1 Güney Otoyolu Uzunçayır-Harem ayrımları kapama noktaları. Ümraniye İmes Kavşağı Necip Fazıl Bulvarı'ndan Kuzey TEM Otoyolu'na katılım noktası ile Ataşehir Halk Caddesi'nden Güney TEM Otoyolu'na katılım noktası. D-100 Kuzey Yol Harem istikameti, Kozyatağı Köprülü Kavşağı'ndan itibaren Yenisahra kuzey yan yol ve Karaman Caddesi'nden D-100 Kuzey Yola katılım, Göztepe Köprüden D-100 Kuzeye katılım noktaları, D-100 Göztepe kuzey yan yol Ünalan ayrımlarından D-100 kuzey yola katılım noktası, Uzunçayır Köprü üstü 15 Temmuz Şehitler Köprüsü istikametinden D-10 Sokaktan D- 100 kuzey yola katılım noktası, Acıbadem Şehit Emin Çölen Sokak'tan D-100 kuzey yola katılım noktası, Koşuyolu Köprü Lambacı Sokak'tan D-100 kuzey yola katılım noktası ile Avrasya Tüneli tek yönlü olarak Anadolu'dan Avrupa'ya geçiş kapatılacak."

- Alternatif güzergahlar

55. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu kapsamında 21 Nisan Pazar günü kapatılacak yollar nedeniyle sürücüler için alternatif güzargahlar da belirlendi.

Buna göre, trafik akışı Kocaeli-İstanbul istikameti Şekerpınar gişelerden D-100 Karayolu istikametine, Orhanlı gişeler ve Kurtköy gişeler İstanbul yönüne gidecek araç trafik akışı D-100 kara yoluna yönlendirilecek (Kurtköy-Sultanbeyli yan yol kullanılabilir.)

Sultanbeyli gişelerden İstanbul istikameti için E-80 Güney-Sultanbeyli D-100 veya yan yol istikametine, Kuzey Marmara Otoyolu Kuzey Yolu kullanacak olan taşıtlar D-100 tarafından geliyorsa Kurtköy bağlantı yolu-İstanbul Park Paşaköy bağlantısı ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü istikametine aktarılacak.

Sürücüler, Kartal-Samandıra gişelerden D-100 istikametine, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden gelen trafik akımı Kozyatağı yönüne kapatılarak Çamlıca bağlantı yoluna verilecek. Kozyatağı yönünden gelerek TEM kuzey yola bağlanmak isteyen araçlar, Çakmak Köprü istikametine yönlendirilecek.

Çamlıca bağlantısı güney yoldan gelerek Ataşehir yan yolu kullanarak Kozyatağı- Küçükbakkalköy istikametine gitmek isteyen araçlar Çamlıca Gişeleri istikametine aktarılacak. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden gelerek Uzunçayır ayrımından D-100/Harem istikametine gitmek isteyen araçlar da D-100 güney yola ve Kadıköy istikametine yönlendirilecek.

TEM kuzey yola gidecek sürücülerin, Necip Fazıl Bulvarı'na yönlendirilerek Hamza Yerlikaya Bulvarı ve Şile yolunu takip ederek 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, FSM Köprüsü ve diğer istikametlere gitmeleri sağlanacak.
TEM kuzey yola gidecek sürücüler Yavuzlar Caddesi'ne yönlendirilerek Yenisahra Köprü altından D-100 güney yola, Kadıköy ve Üsküdar istikametlerine gönderilecek.

D-100 kuzey yoldan gelerek Avrasya Tüneli ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü kullanmak isteyen sürücülerin Kozyatağı'ndaki FSM Köprüsü ayrımlarından 2. çevre yoluna yönlendirilerek bu güzergahtan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve FSM Köprüsü istikametine gitmeleri sağlanacak

D-100 kuzey yoldan gelerek Kadıköy ve Üsküdar istikametine seyredecek sürücüler, Kozyatağı köprü altından Atatürk Caddesi'ne yönlendirilerek Fahrettin Kerim Gökay Caddesi (Minibüs Yolu), Sahil yolu ve Bağdat Caddesi'ni alternatif olarak kullanabilecek.

Yenisahra kuzey yan yoldan ve Karaman Caddesi'nden gelerek D-100 kuzey yolu kullanacak sürücülerin, Karaman Caddesi'ne yönlendirilerek Ali Fuat Cebesoy Caddesi, Şehit Cahar Dudayev Caddesi ve Libadiye Caddesi'ni takiben Kadıköy Üsküdar ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü istikametine gitmeleri sağlanacak.

Göztepe Köprüsünden Kadıköy istikametine gidecek sürücüler Şair Arşi Caddesi'ne yönlendirilecek,
Göztepe Köprü'den Üsküdar ve Avrasya Tüneli'ne gitmek isteyen sürücüler de Libadiye Caddesi'ne yönlendirilerek 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Üsküdar'a gitmeleri sağlanacak.

D-100 Göztepe kuzey yan yoldan D-100 kuzey yola bağlanarak 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Avrasya Tüneli, Kadıköy ve Üsküdar'a gidecek sürücüler Ünalan Mahallesi istikametine yönlendirilerek Ayazma ve Ünalan caddelerini takiben Libadiye Caddesi'nden 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Kadıköy Ve Üsküdar'a gitmeleri sağlanacak.

Uzunçayır köprüden D-100 kuzeye katılarak Avrasya Tüneli ve Üsküdar istikametine gidecek sürücüler çevre yoluna yönlendirilerek 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Üsküdar istikametine aktarılacak. Uzunçayır köprü üstü 15 Temmuz Şehitler Köprüsü istikametinden D-100 kuzey yola gidecek sürücüler D-100 güney yola yönlendirilerek D-100 güney Göztepe Köprü katılımdan Kadıköy ve Üsküdar'a gitmeleri sağlanacak.

Akasya AVM ve Çeçen Sokak'tan D-100 kuzey yola bağlanacak sürücüler Uzunçayır Caddesi ve Çeçen Sokağa yönlendirilerek Kadıköy ve Üsküdar istikametine gönderilecek.

Şehit Emin Çölen Sokak'tan D-100 kuzey yola bağlanmak isteyen sürücüler aynı sokaktan döndürülerek Acıbadem Caddesi'ni takiben Kadıköy ve Üsküdar istikametine gitmeleri sağlanacak.

Koşuyolu Köprü Lambacı Sokak'tan D-100 kuzey yolu kullanarak Avrasya Tüneli, Kadıköy ve Üsküdar istikametine gidecek sürücüler Dinlenç Sokağa yönlendirilerek Dr. Eyüp Aksoy Caddesi'ni takiben Kadıköy, Üsküdar ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü istikametine aktarılacak.

Sahil Kennedy Caddesi Yenikapı'dan Bakırköy istikameti sahil yolu, Vatan Caddesi, Millet Caddesi, Bab-ı Ali Caddesi, Haliç Köprü, Nuruosmaniye Caddesi, Ebusuud Caddesi, Ankara Caddesi (Ebussuud Caddesi ile Bab-ı Ali Caddesi arası), Haliç Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Macar Kardeşler Caddesi, Şehzadebaşı Caddesi, Büyük Reşitpaşa Caddesi, Fethibey Caddesi, Gençtürk Caddesi, Ordu Caddesi, Fethibey Caddesi, Karaköy istikameti, Taksim istikameti, Meşrutiyet Caddesi ve Beşiktaş istikameti alternatif olarak kullanılabilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :