54. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı başladı

54. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı başladı

MÜNİH (AA) - Bu yıl 54'üncüsü düzenlenen, küresel ve bölgesel güvenlik konularının ele alındığı Münih Güvenlik Konferansı başladı.Konferans,...

MÜNİH (AA) - Bu yıl 54'üncüsü düzenlenen, küresel ve bölgesel güvenlik konularının ele alındığı Münih Güvenlik Konferansı başladı.

Konferans, Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen ve Fransa Savunma Bakanı Florence Parly'nin konuşmalarıyla başladı.

Bakan Leyen, ABD Başkanı Donald Trump'a dünyadaki kalkınma yardımlarına daha fazla angaje olması çağrısında bulundu.

ABD'nin Birleşmiş Milletler'e (BM) verdiği katkıyı kısıtlamaya gitmek istemesini eleştiren Leyen, BM imkanlarının kesilmemesi gerektiğini vurguladı. Bakan Leyen, BM'nin daha da güçlendirilmesini istedi.

Trump'ın tek yönlü askeri politikasını da tenkit eden Alman Savunma Bakanı, "Bazı partnerler diplomasi aracı ve ortak kalkınma iş birliğini veya BM'yi sürekli geriye iterse endişeler olur." dedi.

ABD'nin sadece askeri konular AB'nin ise insani yardım konularında işler yaptığı yönünde adeta bir iş bölümü yapılmış gibi görünmesinden de şikayet eden Leyen, "Avrupa da askeri olarak teraziye ağırlık koyabilir.'' ifadesini kullandı.

- Geniş güvenlik önlemleri

Konferans boyunca otel çevresinde geniş güvenlik önemleri alınması dikkati çekti.

Güvenliği sağlamak için yaklaşık 4 bin polise 200 asker destek veriyor.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :