"54. Uluslararası Bursa Festivali"

"54. Uluslararası Bursa Festivali"

Festival, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'nın açılış konseriyle başladı

BURSA (AA) - 54'üncü Uluslararası Bursa Festivali, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'nın (BBDSO) "Sanat Sınır Tanımaz - Üç Soprano ve Üç Tenor" temalı açılış konseriyle başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesince, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) koordinasyonuyla gerçekleştirilen festivalin açılışı Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda görkemli bir konserle yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ödünç, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, bu festivalin kültür ve sanatın merkezi Bursa'nın 54 yıllık geleneği olduğunu söyledi. 

Ödünç, kültürün ve sanatın geliştirildiği oranda şehirlerin büyüdüğünü ve geliştiğini belirterek, "Şehrimizin değerlerine sahip çıkmak, onları geliştirip gelecek nesillere aktarmak görevimizdir. Kent kültürü konusunda dünyaya örnek bir şehir olan Bursa'nın çağdaş bir kültür sanat şehri olmasını hedefliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından "Festival Onur Ödülü", Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) kurucularından olan BKSTV'nin ilk Genel Sekreteri Osman Odman'a takdim edilirken, festivale destek veren sponsor firmaların temsilcilerine de plaket verildi.

BBDSO'nun Oğuzhan Balcı şefliğinde sahneye çıktığı "Üç Soprano ve Üç Tenor" konserinde, sopranolar Çiğdem Önol, Funda Saltaş ve Esin Talınlı ile tenorlar Ayhan Uştuk, Aykut Çınar ve Şenol Talınlı sahne aldı.

BBDSO'nun en ünlü müzikaller, tangolar ve ulusal müziklerden seçkin örnekleri seslendirdiği konser, sanatseverleri Anadolu'dan Avrupa'ya ve Asya'ya uzanan müzikal yolculuğa çıkardı. Usta sanatçıların eşsiz yorumlarıyla renk kattığı konseri dinleyen sanatseverler konseri ilgiyle izledi.

Kaynak:Haber Kaynağı