53. Uluslararası Antalya Film Festivaline doğru

53. Uluslararası Antalya Film Festivaline doğru

Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu ödülü için başvuran 40 senaryo arasından 6'sı jüri tarafından değerlendirilmeye değer bulundu

ANTALYA (AA) - 53. Uluslararası Antalya Film Festivali çerçevesinde oluşturulan Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu ödülü için başvuran 40 senaryo arasından 6'sı jüri tarafından değerlendirilecek.

Festival organizasyonundan yapılan yazılı açıklamaya göre, yeni üretimleri hem sayısal hem de nitelik olarak artırmayı amaçlayan Antalya Film Destek Fonu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından yapılan bir öneri ile bundan sonra Antalya sevdalısı olarak tanınan merhum aktör Sümer Tilmaç'ın adı ile anılacak. Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu ile bu yıl senaryo aşamasındaki bir projeye 100 bin liralık destek sağlanacak.

Bu yıl Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu ödülü için başvuran 40 senaryo arasından 6'sı, yönetmen Nisan Akman, yapımcı - yönetmen Atalay Taşdiken ve yapımcı Diloy Gülün'den oluşan jüri tarafından değerlendirilecek.

Ön seçici kurul tarafından yapılan değerlendirme ile seçilen 6 proje şöyle:

- Av: Yapımcı: Tolga Topçu, Emre Akay – Senarist: Emre Akay, Deniz Cuylan -Yönetmen: Emre Akay,

- Ay Dede: Yapımcı: Abdurrahman Öner, Arzu Ses Öner – Senarist: Abdurrahman Öner - Yönetmen: Abdurrahman Öner,

- Geceyarısı Pavyonu: Yapımcı: Doğacan Aktaş – Senarist: Doğacan Aktaş, Asaf Doğan, Özgür Özgen Yıldırım -Yönetmen: Doğacan Aktaş,

- Siyah Kar: Yapımcı: Kübra Gürdal – Senarist: Mustafa Haktanır - Yönetmen: Mustafa Haktanır,

- Şaziye: Yapımcı: Berk Tuğcu – Senarist: Devrim Pınar Gürbüzoğlu - Yönetmen: Berk Tuğcu,

- Soğuk Cennet: Yapımcı: Emre Oskay, Adnan Sapçı, Berfi Dicle Öğüt – Senarist: Berfi Dicle Öğüt - Yönetmen: Berfi Dicle Öğüt.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :