53. Uluslararası Antalya Film Festivali

53. Uluslararası Antalya Film Festivali

Festivalin Ulusal Yarışma Bölümü'nde yarışan "Rauf" filminin gösterimi yapıldı

ANTALYA (AA) - 53. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde, Ulusal Yarışma Bölümü filmlerinden "Rauf"un gösterimi gerçekleştirildi.

Festival kapsamında Antalya Kültür Merkezi'ndeki filmin gösterimine, yönetmenler Barış Kaya ve Soner Caner ile oyuncular Alen Hüseyin Gürsoy, Yavuz Gürbüz ve Şeyda Sözüer de katıldı. Savaşın süre gittiği bir köyde yaşayan Rauf isimli çocuğun hikayesinin anlatıldığı filme, sinemaseverler büyük ilgi gösterdi.

Gösterimin ardından izleyicilerin sorularını yanıtlayan yönetmenlerden Barış Kaya, Soner Caner'in senaryosunu okuduktan sonra "Bu filmin yönetmenliğini ben yapmalıyım" dediğini söyledi.

Bir izleyicinin, "Filmdeki Rauf karakterini canlandıran Alen Hüseyin Gürsoy'u nasıl buldunuz?" sorusuna Kaya, "Alen ofiste beraber çalıştığımız ablanın yeğeni. Cast çalışması yaparken ofise gidip geliyordu. Çocuk oyuncuları gördüğünde 'Ben oynayacağım bu rolü' dedi. Biz ciddiye almadık. Test çekimi yaptık. Çekimleri izlediğimizde bu çocukta acayip bir bakışın var olduğunu gördük ve devam ettik." dedi.

Yönetmen ve senarist Caner de filmi kendi köyünde çektiğini ifade etti. Köyünde yaşlıların Kürtçe, gençler ve çocukların da Türkçe konuştuğunu aktaran Caner, "Köyde Türkçe bilmek büyük bir başarıydı. Filmi Hakkari'de, Mardin'de çekseydim Kürtçe daha fazla olabilirdi ama Rauf'un yaşadığı o coğrafyada herkes Türkçe konuşuyor." değerlendirmesinde bulundu.

Filmin küçük yıldızı Alen Hüseyin Gürsoy da oyuncu olacağını hiç düşünmediğini ancak yönetmen Barış Kaya'ya film setinde "Beni oynatır mısın?" diye sorduğunu ifade etti. Bu teklifinin kabul edilmesinin ardından çekimlere başlandığını dile getiren Gürsoy, "Bana duyguyu, ata binmeyi öğrettiler. İstanbul'un fakir bir mahallesinde doğdum. Her yaz da köye gidiyordum. Ben Sivaslıyım. Zazaca biliyordum. Kürtçeye alışmak zor oldu ama alıştım." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :