53. Uluslararası Antalya Film Festivali

53. Uluslararası Antalya Film Festivali

Ulusal Yarışma Bölümü'nde "Rüzgarda Salınan Nilüfer" filmi gösterildi

ANTALYA (AA) - 53. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde, Ulusal Yarışma Bölümü'nde yarışan "Rüzgarda Salınan Nilüfer" adlı filmin gösterimi yapıldı.

Festival kapsamında Antalya Kültür Merkezi'ndeki filmin gösterimine, yapımcısı Sevil Demirci, oyuncular Songül Öden, Tolga Tekin ve Tülay Günal da katıldı.

Seren Yüce'nin senaristliğini ve yönetmenliğini yaptığı, İstanbul'un iyi semtlerinden birinde yaşayan orta sınıf üstü bir çiftin birbirleri ile arkadaşları arasındaki ilişkilerinin öyküsünün anlatıldığı filme, sinemaseverler büyük ilgi gösterdi.

Gösterimin ardından izleyicilerin sorularını yanıtlayan Öden, filmde oynama teklifi geldiğinde çok heyecanlandığını söyledi.

Yüce'nin senaryosunu görünce ne çekmek istediğini hissettiğini belirten Öden, "İstediği dünyada icracı olarak elimden geleni yapmaya çalıştım." dedi.

Tekin ise bir seyircinin sorusu üzerine, televizyon dizilerinde gerçek dışı şeylerin olduğunu, filmlerindeki doğallığın dizilerde olmadığını ifade etti.

Senaristin üst-orta sınıf burjuva hayatını çok iyi yazdığını ve kendilerine çok iyi anlattığını dile getiren Tekin, "Seren masa başında işin yüzde 50'sini çözmüştü. Kafasında karakterler çok netti. Herkes bu filmde kendisinden bir şeyler bulabilir." diye konuştu.

"Rüzgarda Salınan Nilüfer"in bir tutum değil, durum filmi olduğuna dikkati çeken Günal da "Biz oynarken bile kendimize yabancılaştık." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :