53. Uluslararası Antalya Film Festivali

53. Uluslararası Antalya Film Festivali

Game of Thrones dizisinin oyuncusu Fitzgerald:- "Yönetmen koltuğuna oturarak, kadınlara yönelik bir film çekmek istiyorum. Mükemmeliyetçiyim, kadınların hikayesini ele alacağım. Henüz başındayız, toplantılarımızı yapıyoruz, oyuncu seçimindeyiz"- "(Game of

ANTALYA (AA) - Dünyaca ünlü Game of Thrones dizisinin oyuncularından Tara Fitzgerald, yönetmen koltuğuna oturarak, kadınları anlatan bir film çekmek için çalışmalara başladığını söyledi.

Bu yıl 53'üncüsü düzenlenen "Uluslararası Antalya Film Festivali"ne katılan Fitzgerald, Cam Piramit'te düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, sanatçı bir aileden geldiğini, oyunculuk eğitimini Londra Drama Merkezi'nde tamamladığını anlattı.

Game of Thrones dizisinde Selyse Baraethon'u canlandıran İngiliz oyuncu Tara Fitzgerald, mezuniyetinden aylar sonra rol aldığı bir komedi filmiyle kariyerine adım attığına değindi. Fitzgerald, derslerinin yoğunluğuna alışık olduğundan sinema sektöründe yorulmadan çalıştığını, starlığa yükselirken de yadırgamadığını dile getirdi.

Fitzgerald, geçmişin ihtişamına takılmadan parlak geleceğe bakmak gerektiğini bunun için de sinema, dizi ve tiyatro sektöründe çalışmaktan büyük mutluluk duyduğunu anlattı.

Kadınları anlatan bir film çekmeyi planladığını ifade eden Fitzgerald, "Yönetmen koltuğuna oturarak, kadınlara yönelik bir film çekmek istiyorum. Mükemmeliyetçiyim, kadınların hikayesini ele alacağım. Henüz başındayız, toplantılarımızı yapıyoruz, oyuncu seçimindeyiz. Kadınlar için gayet iyi roller yazılıyor. Ben de kırkların sonuna geldiğim için kadınlar için rolün kesinlikle hayati olduğunu düşünüyorum." dedi.

Erkeklerden destek almadan bir film yapacağını dile getiren Fitzgerald, filmiyle herkese hitap etmek istediğini ancak hikayesinde kadını ele almak istediğini, İngiltere'de kadınların sinemalarda yeterince temsil edilmediğini dile getirdi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlana Fitzgerald, festival kapsamında ilk kez Türk sinemasından "Toz" filmini izlediğini ve beğendiğini söyledi.

Diziyi de filmi de rolüne göre sevdiğini, bazı rollerde kendisini çok iyi hissettiğini vurgulayan Fitzgerald, "Kadınlarla ilgili ilişkiler daha çok dikkatimi çekiyor. Ben bunu militanca ortaya koymak istemem ama kadınlara destek olmak istiyorum, onların da sesleri olsun." diye konuştu.

- "Çok iyi yazılmış bir dizi"

Kadınların 50'li yaşlardan sonra büyükanne rolüyle filme, dizilere döndüğünü dile getiren Fitzgerald, her kadının karmaşık olduğunu anlattı. "Selyse Baraethon" karakterini canlandırdığı Game of Thrones dizisini muhteşem bulduğunu belirten Fitzgerald, söz konusu dizinin küçük ülkelerde bile çok beğeni toplamasının sürpriz olduğunu vurguladı.

Fitzgerald, Game of Thrones için, "Çok iyi yazılmış bir dizi, tam da benim zevkime göre bir dizi. 5 dakikalık sahne için bile olağanüstü hazırlık oluyor. Büyük bir organizasyon, devasa bir mekanizma ve gitgide büyüyen bir fenomen. Bir parçası olmak büyük mutluluk." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :