53. Uluslararası Antalya Film Festivali

53. Uluslararası Antalya Film Festivali

Festival kırmızı halı geçişi ile başladı- Kültür ve Turizm Bakanı Avcı:- "Bir hafta boyunca Türk ve dünya sinemasının son örneklerini burada paylaşacağız"- Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: - "Sanatın birleştirici gücüne en çok ihtiyaç olan bugün

ANTALYA (AA) - Türkiye'nin en köklü film festivallerinden "53. Uluslararası Antalya Film Festivali", yerli ve yabancı sanatçıların kırmızı halı geçişiyle başladı.

EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi'nde Antalya Büyükşehir Belediyesince düzenlenen ve vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği festivalde, sanatçılar kırmızı halıda objektiflere poz vererek, salona geçti.

Kırmızı halıda yürüyen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve beraberindekiler, vatandaşları selamladı.

Bakan Avcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, festivalin hayırlı olmasını dileyerek, 53'üncü dönemin büyük bir başarı olduğunu anlattı. Avcı, "Bir hafta boyunca Türk ve dünya sinemasının son örneklerini burada paylaşacağız." dedi.

Kırmızı halıda eşi Ebru Türel ile yürüyen Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Başkanı Menderes Türel ise Antalya'da yeniden büyük bir sinema heyecanının şölene dönüşeceğini belirtti.

Festivalde önemli filmlerin yarıştığına dikkati çeken Türel, her zaman sosyal sorumluluk projeleri kapsamında çok önemli konuları gündeme taşıdıklarını belirtti. Antalya'nın yine şölen yaşayacağını belirten Türel, "Sanatın birleştirici gücüne en çok ihtiyaç olan bugünlerde bu festivali gerçekleştiriyor olmak bizim için çok önemli." diye konuştu.

Sanatçılardan Emel Sayın da festivalin hayırlı olmasını temenni ederek, "Keşke Tarık Akan da aramızda olsaydı." dedi. Oyunculardan Deniz Çakır da başarılı bir festival olduğunu belirtti.

Şarkıcı Göksel de Türk sinemasının müziklerinden oluşan bir konser vereceğini ve bunun için heyecanlı olduğunu vurgulayarak, "Çok başarılı bir organizasyon." dedi.

Türk sanatçıların yanı sıra, Danimarkalı ünlü aktris Connie Nielsen, İtalyan Maria Grazia Cucinotta ve Giulio Violati, Andie MacDowell, ABD'li tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu George Hamilton, ABD'li aktörler John Savage ve Esai Morales başta olmak üzere çok sayıda yabancı ünlü de kırmızı halıda yürüdü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :