53. Kütüphaneler Haftası

53. Kütüphaneler Haftası

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de, 53. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla kitap okuma etkinliği düzenlendi. Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, İl Halk Kütüphanesi...

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de, 53. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, İl Halk Kütüphanesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlen kitap okuma etkinliğine katılarak öğrencilerle birlikte kitap okudu.

Haktankaçmaz, burada yaptığı açıklamada, hafta dolayasıyla güzel bir etkinliği daha gerçekleştirdiklerini, öğrenci, öğretmen, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla birlikte kitap okuduklarını söyledi.

Amaçlarının kitaba dikkati çekmek, kitap okumanın önemini vurgulamak ve bu algıyı herkese yaygınlaştırmak istediklerini belirten Haktankaçmaz, şöyle konuştu.

"Kitap okumak toplumlar için çok önemli. Biz de bu vesileyle çocuklarımızla birlikte kitap okuduk. Bu güzel havada farkındalık oluşturduk. Okuyan toplumları kimse kandıramaz. O yüzden dolayı çok okumak gerekiyor. Vatanımıza, milletimize daha yararlı birer vatandaş olabilmek için okumamız gerekiyor. Bu etkinliğe katılan öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah öğrencilerimiz bundan sonra kitap okumayı daha fazla alışkanlık haline getirecekler ve kitap okumanın iyi bir dost kazanmak olduğunu görecekler. Bütün amacımız herkes kitapla dost olsun. Kitaplar bizim kültürümüzdür, geleceğimiz, mirasımız ve geçmişimizdir."Haktankaçmaz, açıklamaların ardından çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :