52. Uluslararası Antalya Film Festivali

52. Uluslararası Antalya Film Festivali

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında "Takım: Mahalle Aşkına" filminin galası gerçekleştirildi- Başrol oyuncularından Konyalı:- "Film öncesi futbol takımı ekibi olarak iki ay antrenman yaptık"

ANTALYA (AA) - Bu yıl 52'ncisi düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamındaki Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'na katılan "Takım: Mahalle Aşkına" filminin galası yapıldı.

Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleştirilen galaya, filmin yardımcı yönetmenleri Kerem Özerdoğan ve Tamer Üner, başrol oyuncularından Yağız Can Konyalı ile bazı oyuncular katıldı.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jüri üyeleri de filmi izledi. İzlecilerin ilgi gösterdiği filmin gösterimin ardından Aspendos Salonu'nda söyleşi yapıldı.

Yardımcı yönetmen Kerem Özerdoğan, fikir aşamasının kendisinde geliştiğini ve yazmaya üç yıl önce başladığını belirterek, "Keyifli oldu, ortaya böyle bir şey çıktı" dedi.

Futbolun filmde çıkış noktası olduğunu ifade eden Özerdoğan, "Futbolun popülerliğini kullanıp, seyircinin kolay izleyebileceği bir eser vermek istedim. Böyle bir şey ortaya çıktı" diye konuştu.

- "İki ay antrenman yaptık"

Başrol oyuncularından Yağız Can Konyalı da oyuncu olmadan önce futbol da oynadığını ifade etti.

Oyunculukla futbolu birleştirerek, mükemmel bir ekip kurduklarını anlatan Konyalı, "Film öncesi futbol takımı ekibi olarak iki ay antrenman yaptık. Ben de futbol oynayabiliyordum. Eskiden de futbol oynuyordum ama artık oyuncu olmuştum. Benim için çok güzel top geldi" diye konuştu. 

Konyalı, oyuncu ve eski futbolcu Pascal Nouma'nın filmde kendisini en zor kabul ettirmesi gereken bir oyuncu olmasına rağmen kolay kabul ettirdiğini söyledi.

- "İyilerin de kazanabileceğini göstermek istedik"

Filme senaryo dışında insanların da kattığı şeylerin olduğunu vurgulayan Konyalı, özellikle top oynanan sahnelerde doğaçlamalar yaptıklarını ifade etti.

Konyalı, "İyilerin de kazanması masalsılık katıyor biraz, umut ve iyilik duygusuna çok ihtiyacımız var mı? Evet, gerçekten var" diye konuştu.

Yardımcı yönetmen Tamer Üner de projeyi götürdüklerinde Pascal Nouma'ın da olumlu baktığını vurgulayarak, "Gerçekten futbolun ötesinde oyuncu olarak bir fırsat vardı, o da o şekilde baktı. Pascal geldikten sonra herkes futbol gibi düşünmeye başladı, filme çok olumlu etkisi oldu" şeklinde konuştu.

Üner, filmde iyilerin de kazanabileceğini göstermek istediklerini belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı