52. Uluslararası Antalya Film Festivali

52. Uluslararası Antalya Film Festivali

Festival kapsamında farklı dallarda yarışan, Serdar Gözelekli'nin yönettiği "Muna" ile Rusya yapımı "Devrimciler" filmlerinin galaları yapıldı

ANTALYA (AA) - 52. Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında farklı dallarda yarışan, Serdar Gözelekli'nin yönettiği "Muna" ile Rusya yapımı "Devrimciler" filmlerinin galaları gerçekleştirildi.

Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda, "Ulusal Uzun Metraj" bölümünde yarışan "Muna"nın galası yapıldı. Gösterime, yönetmen Gözelekli ile filmde rol alan oyuncular katıldı. 

Filmi, Ulusal Uzun Metraj Film bölümünün jüri başkanı Ömer Vargı ve diğer jüri üyeleri izledi.

Sinemaseverlerin büyük ilgi gösterdiği filmin söyleşisi ise Perge Salonu'nda gerçekleştirildi.

İzleyicilerin sorularını yanıtlayan Gözelekli, filmin yüzde 80'inin Mersin'in Tarsus ilçesinde çekildiğini belirtti.

Çok istemelerine rağmen güvenlik problemi nedeniyle Gazze'ye gidemediklerini anlatan Gözelekli, Gazze'den 4 kişilik kamera grubunun, kendi istedikleri görüntüleri çektiğini kaydetti.

Gözelekli, filmdeki küçük oyuncu Pınar Balkış'ı mekan ararken Mersin'de tesadüfen keşfettiklerini dile getirerek, "Aslında filmin oyuncuları belliydi. Pınar'ı görür görmez iptal ettim ve Pınar'ı dahil ettim. Çok uyumlu, inanılmaz yetenekli bir oyuncu. Sette bizi çok rahatlattı, beraber eğlendik, yorulduk" diye konuştu.

Filmde bir Filistinli'yi canlandıran Kaan Çakır, Arapça bilmediğini, replikleri tamamen ezberlediğini ifade etti.

Oyunculardan Leyla Göksun da senaryoyu okumadan, hikayeyi dinler dinlemez filmde oynamaya karar verdiğini bildirdi.

Suzan Genç de Filistin'deki dramın anlatıldığı filmde rol aldığı için son derece gururlu hissettiğini söyledi.

- Filmin konusu

Gazze'de yaşayan 6 yaşındaki Muna ve ailesinin evi, bir gece İsrailli askerlerce basılır. Mutfak dolabına saklanan Muna, sabah olduğunda tek başına kaldığını fark eder ve sokaklarda ailesini aramaya başlar.

Kısa bir süre önce çocuğunu kaybeden Ela, savaş mağdurlarına yardım etmek için Yeryüzü Doktorlarına katılarak Gazze'ye gelen bir cerrahtır. Ela ve Muna'nın yolları, Gazze sokaklarında kesişir. Ela, küçük kıza yardım edip ailesini bulmaya karar verir. Ela ile doktor arkadaşları Ali ve Süleyman bir yandan Muna'nın ailesini ararken bir yandan da bir ülkenin dramına tanık olurlar.

- "Devrimciler"in ekibi gelmedi

"Uluslararası Yarışma" bölümünde yer alan Rusya yapımı "Devrimciler (Pioneer Heroes)" filminin de galası yapıldı.

Festival Direktörü Elif Dağdeviren, gösterim öncesi yaptığı açıklamada, yönetmenliğini Natalya Kudryashova'nın üstlendiği filmin kadrosunun Rusya'dan Türkiye'ye gelemediğini ancak iyi dileklerini ilettiklerini belirtti.

Dağdeviren, "Filmin yönetmeni, yapımcıları ve bazı oyuncuları yanımızda olacaktı ancak 'çok üzülerek gelemeyeceklerini' söylediler. Yaşanan son olaylardan dolayı bu kararı aldıklarını ilettiler. Bugün de mail atarak sevgilerini gönderdiler. İnşallah kapanış seremonisine kadar siyasi iklim yatışır ve kendilerini aramızda görme şansına sahip oluruz" dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı