52. Münih Güvenlik Konferansı

52. Münih Güvenlik Konferansı

Fransa Başbakanı Manuel Valls, Rusya'nın Suriye'de sivilleri bombalamaya son vermesini istedi

MÜNİH (AA) - Fransa Başbakanı Manuel Valls, Rusya'nın Suriye'de sivilleri bombalamayı durdurmasını istedi.

Valls Almanya'da devam eden 52. Münih Güvenlik Konferansı'nda yaptığı konuşmada, ülke olarak Rusya'ya ve Rusya'nın menfaatlerine saygı duyduklarını belirterek, ''Ancak Sayın Medvedev buradayken söylemeliyim. Başkanlarımız diyalog halinde. Suriye'de barışçıl bir ortam sağlanabilmesi için Rusya, Suriye'deki sivilleri bombalamayı durdurmalı'' dedi.

Avrupa'ya sığınmacı göçünün durması için Suriye'de en kısa zamanda barışçıl bir ortam gerektiğini, bunun için de öncelikle ateşkese ihtiyaç olduğunu ifade eden Valls, insani yardımların da ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması gerektiğini vurguladı.

Valls ayrıca, Fransa ve Avrupa'nın yeni bir terör tehditi altında olduğunu söyledi.

Avrupa ve Fransa'nın terör tehdidi konusunda yeni bir sıkıntılı dönem geçirdiğini anlatan Valls, yeni büyük saldırıların geleceğinden emin olduklarını dile getirdi.

Valls, DAEŞ terör örgütüyle mücadelenin önemine işaret ederek, Fransa'dan Suriye'ye giden kadın savaşçıların 3'te birinin din değiştirmiş ve daha önce İslam ile hiç alakası olmayan insanlar olduğunu belirtti.

93 ülkede 40 bin insanın terör nedeniyle hayatını kaybettiğine dikkati çeken Valls, yeni bir asimetrik terörün bulunduğunu dile getirdi.

Avrupa için yeni bir güvenlik paktı öneren Valls, terörün artık sınır, kural ve devlet tanımadığını kaydetti.

Fransa Başbakanı Valls, DAEŞ'e karşı diplomasiyle mücadelenin mümkün olmadığını ve bunun için uzun soluklu bir mücadele gerektiğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :