51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

Dereceye girenlere ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi- Cumhurbaşkanı Erdoğan:"Alanya'dan şu ana kadar başarılı bir şekilde süren müsabakalarda, ulusal ve uluslararası bazda katılım gayet iyiydi. Bundan çok çok memnun oldum"

İSTANBUL (AA) - 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda dereceye girenlere ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi.

Turun, Sultanahmet Meydanı'nda tamamlanan 8. ve son İstanbul-İstanbul etabının ardından dereceye giren sporculara ve takımlara ödülleri verildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da yer aldığı törende önce etabı ilk üç sırada bitiren sporculara, adından da Turkuaz, Yeşil, Kırmızı, Beyaz mayo sahiplerine ve takım sıralamasında birinci olan İspanya'dan Caja Rural-Seguros RGA takımı sporcularına ödüllerini verdi.   

Alanya'dan bu yana başarılı bir şekilde süren müsabakalarda ulusal ve uluslararası bazda katılımın gayet iyi olduğunu dile getiren Erdoğan, bundan çok memnun olduğunu ifade etti.

Erdoğan, Üsküdar'daki tanıtımda açıkladığı gibi müsabakalarla Türkiye'ye bisikleti ve bisiklet sporunu sevdirmenin en önemli hedef olacağına işaret ederek, "Bunun adımlarını atacağız dedik. Bu bakımdan ülkemizde çeşitli kurumlarımızı da adım atmaya ve bu alanda yatırım yapmaya bu vesileyle davet ediyorum. Bu konuyla ilgili olarak tabii okullarımız çok büyük önem ifade ediyor ve bunu ilkokullardan itibaren, küçümsemeyelim, orta, lise, üniversite şeklinde geliştirmemiz gerekiyor. İnanıyorum ki Gençlik ve Spor Bakanlığımız, hele hele şu anda bisiklet üretimini yapan firmalarımız bu konuda her türlü teşvikin içerisine girecekler. Bana da bunu bizzat kendileri söylediler. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bunu başaracağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Tüm başarılı sporcuları kutlayan Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na, Türkiye Bisiklet Federasyonu'na, emniyet teşkilatına da teşekkür etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, organizasyonda emeği geçenleri kutlayarak, "Önümüzdeki yıl yapılacak 52. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na şimdiden sizleri davet ediyorum. Hayırlı olsun diyorum" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı