"500. Yılında Gölge Oyunu Sergisi" açıldı

"500. Yılında Gölge Oyunu Sergisi" açıldı

Geleneksel Türk gölge oyunu ustası Suat Veral'in Karagöz ve Hacivat'ın yanı sıra birçok tasvirinin yer aldığı sergi, 19 Mayıs'a kadar görülebilecek- Sanatçı Veral: - "Bunlar benim 37 yıl boyunca icra ettiğim çalışmalar. Türkiye'de böyle bir çalışma maales

İSTANBUL (AA) - Geleneksel Türk Gölge Oyunu'nun Anadolu topraklarına gelişinin 500. yılına özel hazırlanan "500. Yılında Gölge Oyunu Sergisi" sanatseverlerle buluştu.

Eyüp Belediyesi Fuaye Alanı'nda açılan sergide, Osmanlı kültür ve medeniyet dairesi içinde yeni bir form kazanan ve geleneksel sanatları arasında yer alan gölge oyununun beş asırlık birikimi sunuluyor. Sergide, geleneksel Türk gölge oyunu ustası Suat Veral'in Karagöz ve Hacivat'ın yanı sıra ebatları 30-150 santimetre arasında değişen tasvirleri yer alıyor.

Sanatçı Veral, açılış törenindeki konuşmasında, "Geleneksel sanatımızda gölge oyununda küçükten büyüğüne kadar yaklaşık 100'ün üzerinde tasviri sergiliyoruz. Bunlar benim 37 yıl boyunca icra ettiğim çalışmalar. Türkiye'de böyle bir çalışma maalesef yok. Hepsi titizlikle yaptığım çalışmalar. Çocuklarımızı da bu kültüre yakınlaştırmayı ve gelecek nesillere taşımayı hedefliyoruz." dedi.

Açılışın ardından gösteri sunan Veral, sergi sürecinde Eyüp Sürekli Eğitim ve Rehberlik Merkezi'nde atölye çalışması yapacak.

"500. Yılında Gölge Oyunu Sergisi", 19 Mayıs'a kadar Eyüp Belediyesi Fuaye Alanı'nda görülebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :