50 günde 102 miting "Gün birlik günüdür. Davaya küsmek olmaz!"

50 günde 102 miting "Gün birlik günüdür. Davaya küsmek olmaz!"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında 50 gün içinde, 59 şehirde, 102 miting gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Şubat'ta Sivas'ta başladığı yerel seçim mitingini bu akşam Bağcılar'da noktaladı. Seçim sürecinde 59 ili ziyaret eden Erdoğan, toplamda 102 ayrı noktada miting düzenledi.

Erdoğan seçim maratonunun son noktası olan Bağcılar'da miting maratonunu, "59 il mitingi ve birçok ilçe mitingi yaptım. İstanbul’un 28 ilçesinde, Ankara’nın 11 ilçesinde mitingler yaptım. 50 günde 102 miting ve televizyonlar programları ile yola devam ettik" sözleri ile özetledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarınki yerel seçim öncesindeki son durakları İstanbul'un 5 ilçesi oldu. Erdoğan'ın 30 Mart'taki ilk durağı Kağıthane oldu.

İşte Cumhurbaşkanı'nın Kağıthane'deki konuşmasından satır başları:

"Kağıthane'yi Kağıttepe olarak bilecek kadar bu şehirden uzak olanlara derslerini bir kez daha vereceğinize inanıyorum.

"BİZ BU İTTİFAKI 15 TEMMUZ'DA KURDUK"

Bizim ittifakımızın adı Cumhur İttifakı. Biz bu ittifakı 15 Temmuz'da kurduk. O günden bugüne bu ittifak devam ediyor. Bu FETÖ denilen zalim bu ülkede ümmeti böldü. Bak, kaçtılar gittiler. Onlar kaçacak, biz kovalayacağız. Aynı şekilde PKK terör örgütünün mensuplarını Cudi, Gabar, Tendürek'te vurduk, vurmaya devam edeceğiz.

"SİZ BENİM MİLLETİMİ PATLICAN, DOMATES, BİBERLE Mİ ALDATACAKSINIZ?"

Ülkemize yönelik saldırılardaki artışın hedefi 2023 hedefimizdeki müreffeh Türkiye yolunu kapatmaktır. Siz benim milletimi patlıcan, domates, biberle mi aldatacaksınız? Bu millet Çanakkale geçilmez dediği zaman bir tas çorbaya tamah etmiştir. Bu ülkede ne patlıcan, ne domates, ne patates sıkıntısı var.

Bizim Kağıthane ile geçmişimiz diğerleri gibi yeni değil. Bay Kemal, Meral Hanım buraların adresini bilmez. Kağıthane'nin çöp, çukur, çamur olduğu zamanlar siyasetimizi buralarda yaptık. 1994'te neydi buraların hali. Öyle aldık buraları. Şimdi böyle bir Kağıthane yok. Bu işi çok daha ileri götürmemiz lazım.

"DAHA GÜÇLÜYÜZ"

Savunma sanayinde 17 yıl önce yüzde 20'sini karşılıyorduk, şimdi yüzde 68'ini karşılıyoruz. Artık insansız hava aracını kendimiz üretiyoruz. Daha güçlüyüz, daha da iyi olacağız. Onun için Zeytin Dalı operasyonunu başarılı yaptık. Her türlü baskıya boyun eğeceğimizi sanıyorlar. O eski Türkiye idi. Bu Türkiye başka.

"SEÇİMDEN SONRA İLK İŞ..."

Bu ülkenin dağlarında ve şehirlerinde terör örgütleri bir daha asla boyun gösteremeyecekler. Seçimden sonra ilk iş Suriye meselesini mümkün olursa masada değil sahada çözeceğiz. İster içeride ister dışarıda olsun, bu milletin işine, aşına, ekmeğine göz dikenleri asla affetmeyeceğiz. Silahlı terörü bitirmekte ne kadar kararlıysak ekonomik terörü bitirmekte de o kadar kararlıyız."

BAYRAMPAŞA MİTİNGİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kağıthane'nin ardından Bayrampaşa'da vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan'ın Bayrampaşa'da yaptığı konuşmadan satır başları:

"CHP'nin başındaki zat 9 seçimdir kaybediyor. HDP derseniz Kandil'den emir almadan kılını kıpırdatamaz. Hanımefendi ise 15 Temmuz öncesinde başbakan olacağım diye dolaşıyordu. Saadet'in adından başka bir şeyi kalmamış. Bizim asıl üzüldüğümüz nokta bu partilere gönül vermiş kardeşlerimin iradelerini pazarda açık artırmaya çıkarılmış olmalarıdır. Ülkemiz demokrasisinin bugünkü noktasına gelmesi için çok uğraştık.

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere tüm kardeşlerimin oylarına sahip çıkmalarını istiyorum. Kendimizle birlikte evlatlarımıza nasıl bir Türkiye bırakacağımızın kararı sandıktan çıkacak karara bağlı.

Birisi çıkmış intikam diyor. 15 Temmuz'un intikamını mı alacaksın? Şimdi işin rengi değişti. İllerimiz ve ilçelerimizin belediye başkanları niye terör baronlarını ilgilendiriyor. Mesele sadece belediye başkanları meselesi değil. Burada işin altında başka şeyler var. Belediyecilik konusunda biz rakip tanımıyoruz. Peki bu CHP neydi 1994'te? Çöp, çukur, çamur. Kurdukları ittifakın adı ne, zillet ittifakı.

"ŞU ANDA KOMADA..."

Bunları Cudi’de gömdük. Gabar’da gömdük. Kandil’de gömüyoruz. İşte lider kadroyu, geçenlerde Kuzey Irak’ta vurduk. En tepe adamları şu anda komada kıvranıyor. Yanındaki 4 kişiyi etkisiz hale getirdik."

SULTANGAZİ MİTİNGİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Sultangazi'de halka hitap etti. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Karşımızda öyle bir ittifak oluşmuş durumda ki... Bunların amacının belediyeleri yönetmek olmadığı gayet açık.

Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge yok. Ülkemizi bölemeyeceksiniz.

Fırat'ın doğusunda eğer çeki düzen vermezlerse gereken dersi vereceğiz.

Bunların amacı belediyelerde hizmet etmek değil bizi yıkarak ülke yönetimini ele geçirmek.

'Erdoğan gitsin' diyorlar. Tamam gitsin de milletimize kimi öneriyorsunuz? Ülkeyi, partisini bile yönetemeyen Kılıçdaroğlu'na mı teslim edeceksiniz?"

GÜNGÖREN MİTİNGİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ardından Güngören'e geçti. 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Şimdiye kadar sizin emanetinizi yere düşürmedik. Zalimler karşısında eğilmeyecek bükülmeyecek ve meydanları bırakmayacağız. Daha fazla mesai harcayarak milletimizi en güzel hizmetlerle buluşturduk ve buluşturacağız.

Yarın sandıkta bu CHP’ye gereken dersi veriyoruz. Hazırız değil mi? Fazla da zamanımız kalmadı artık saatler var… Bu Haliç’i biz temizledik bay Kemal… Bak İzmir Körfezi’ni neden temizlemiyorsunuz? Çünkü CHP; çöp, çamur, çukur, pislik…

Şimdi değerli kardeşlerim yeni adımlar atıyoruz. Bakırköy İDO Bağcılar Kirazlı metro hattının yapımına devam ediyoruz. Merter’e bir aktarma merkezi kuracağız. Güngören meydanı ve çevresini kapsayan büyük bir alanda düzenleme yapacağız. İnsanlarımıza bir gençlik merkezi, Millet Bahçesi kazandıracağız.

Buradan Tüm Türkiye’ye seslenmek istiyorum. Türkiye yarın yine bir sandık imtihanı yaşayacak. Belediyelerimiz vasıtası ile milletimizin hizmetkârlığına talip olmanın heyecanını yaşıyoruz. Biz milletimize Belediyede kendimizi ispatlayarak ülke yönetimine gelmiş bir kadroyuz. Kimi yerlerde sadece kendi partimize kimi yerlerde cumhur ittifakı olarak sizlerden destek istiyoruz. Ancak bu seçim tıpkı son 6 yıldaki tüm seçimler gibi belediye başkanlarının seçiminin ötesinde nasıl bir Türkiye istediğimize de karar vereceğiz.

KANDİL'DEN TALİMATLAR GELİYOR

Kandil’den talimatlar geliyor. Kürdistan’da oylar nereye verilecek malum, Batı’da da AK Parti’ye ve MHP’ye oy kaybettireceğiz diyor Bay Sezai… Türkiye’de Kürdistan diye bir bölge var mı be hey gafil… Terör sevicileri de senin gibi al yanına defolun Irak’ın kuzeyine gidin orada Kürdistan var…

Biz böyle kenetlendikçe bunlara su yok. Bak CHP’nin Adalar’da adayı var Bay Kemal İstiklal Marşı okuyor o ise dut yemiş bülbül gibi duruyor. Niye çünkü bunlar HDP’li ama CHP’nin adayı… CHP diyor ki bizim onlarla ilgilimiz yok. Sizin o kapalı kapılar arkasında ne tür anlaşmalar yaptığını biz biliyoruz. Sadece o mu bir de onların yanında İYİ Parti ile Saadet var. Şimdi bu dörtlü mekanizmaya pazartesi günü derslerini veriyor muyuz?

Adalar’daki vatandaşlarıma sesleniyorum. Gelin oradaki Özlem hanım kardeşime sahip çıkın. Çıkın ki Adalar hizmet görsün. Bakın şimdi biz Yassıada’yı muhteşem bir uluslararası toplantıların yapacağı bir alana çeviriyoruz. CHP bundan anlamaz biz şimdi orayı demokrasi ve özgürlükler adasına dönüştürüyoruz.

"YUSUF'UN HESABINI SANDIKTA SORUN"

Bunların neler yaptığını hep beraber anlatın. Bu Sezai denen adam Kürt de değil ha ne idiğü belirsiz birisi. İşte bu muhalefet heybesinde biriktirdiği tüm iftirayı yalanı miting meydanlarında ortalığa saçtı. Seçim ofislerimizi kundakladılar adaylarımıza saldırdılar. Broşür dağıtan Yusuf’umuza saldırdılar hakaret ettiler. İşte o Yusuf’un hesabını da yarın sandıkta sorun."

BAHÇELİEVLER MİTİNGİ

Erdoğan Bahçelievler mitinginde ise şunları söyledi:

"Biz milletiyle yaşayan yol yürüyen bir kadroyuz.

Kardeşlerim yarın gelin sandıklarda bu kirli ittifaka zillet ittifakına öyle bir tokat atın ki bir daha bunlar belini doğrultamasın. Bunlarda ne ararsan var Kandil var, çıkar var.

İstanbul’da neden PKK’nın arkasında olduğu parti seçime girmiyor. Çünkü bunlar CHP’nin destekçisi. Listelerden belediyelere sızmak istiyor.

Beyaz kefenimizi giyerek çıktığımız bu kutlu yolda sizin için milletimiz için mücadele ediyoruz.

İstiklal marşımız dinmesin istiyoruz. CHP’nin Adalar belediye başkan adayı İstiklal Marşımızı söylemiyor.

Bölücü örgütü bitirmek için birbirinden başarılı operasyonlar yapıyoruz.

Operasyonlar devam ediyor ve devam edecek. Teröristler bitene kadar bunlara devam edeceğiz.

Kürt kardeşlerimin sırtından menfaat kazanmak isteyenler var.

Terör koridorunu ne hale getirdiğimizi gördünüz. Biz kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz.

Bir gece ansızın gelebiliriz. Bundan sonraki süreçte davulla zurnayla gitmeye gerek yok. Hazırlıklarımız tamam. Bir gece ansızın gelebiliriz." 

BAĞCILAR MİTİNGİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağcılar mitinginde de konuştu:

"Milli iradenin sarsılmaz yıkılmaz kalesi olarak Bağcılar, tercihini daima eser siyasetinden yana kullandı. AK Parti'yi milletimiz kurdu. 31 Mart'ta Bağcılar İstanbul'a liderlik edecek yine. 31 Mart sıradan bir yerel seçim olmaktan çıkmıştır.

Bizler 31 Mart'ta sadece Türkiye'de değil inşallah başta İslam dünyası olmak üzere ve karşımızda dikilenlere mesajımızı farklı vereceğiz. Muhabbet, inşallah muhabbeti getirecek ama bizlere karşı tavır içinde olanlara da 'Siz kiminle uğraşıyorsunuz?' dedirteceğiz.

Bu HDP'den bir şey olmaz. Güneydoğu'da, Doğu'da HDP'li belediyelerin ne yaptığını duymadınız mı? Devletin verdiği paraları hendekte, çukurda kullandılar.

Şu anda resmi rakamı istedim. Bu meydanda 35 bin kişi var. Yarınki büyük güne artık saatler kaldı. Çeşitli sebeplerle gönlü kırılanlar, küsenler olabilir. Bugün bunların hesabını yapma günü değil, birlik günüdür."

 
 

 

Etiketler :