5. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi

5. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi

Zirvede, "Nükleer Denetim Personeli Eğitimi" bilgilendirme çalıştayı yapılacak

ANKARA (AA) - 5. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi kapsamında, "Nükleer Denetim Personeli Eğitimi" konusunda bilgilendirme çalıştayı gerçekleştirileceği bildirildi.

Zirve düzenleme komitesinden yapılan açıklamaya göre, 6-7 Mart'ta İstanbul'da yapılacak 5. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi ve Fuarı çerçevesindeki çalıştay, Türkiye’de nükleer santrallerde çalışacak denetim personelinin sistemi tanıması ve deneyim kazanmasını sağlamayı hedefliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen, 5. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi ve Nükleer Mühendisler Derneği Başkanı Erol Çubukçu, ABD ve Kanada’da bu eğitimleri almayan personelin nükleer projelerde denetim alanında çalışamadığını vurguladı.

Bir nükleer santralin inşası süresince yaklaşık bin denetim personelinin görev yaptığını aktaran Çubukçu, Türkiye’de nükleer santrallerde bu alanda çalışacak personelin de eğitimden geçmesi gerektiğine dikkati çekti.

Nükleer enerji alanında faaliyet gösteren firmaların bir araya geleceği 5. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi'ne, çok sayıda sektör temsilcisi ve uzmanın katılımı bekleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :