5 Milyon Fidan Toprakla Buluştu

5 Milyon Fidan Toprakla Buluştu

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Orman Haftası kapsamında 5 milyon fidan dikim töreni gerçekleştirildi.

Belediye olarak 2004 yılından bu yana 13 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını kaydeden Başkan Akyürek, Orman Genel Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında 2023 yılına kadar Konya'ya 80 milyon yeni ağaç dikimini tamamlamak için çalıştıklarını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Orman Haftası kapsamında 5 milyon fidan dikim töreni gerçekleştirildi.

İstanbul Yolu üzeri Sızma mevkiinde düzenlenen törende konuşan Konya Orman Bölge Müdürü Bekir Karacabey, Konya'daki orman varlığının azımsanmayacak kadar fazla olduğunu belirterek, bu yıl 56 bin dekar alana fidan dikeceklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ülkemizin güzelleşmesi, orman varlığının artması için hep birlikte çalışmaya devam etmek gerektiğini belirterek, Türkiye'yi yeniden orman ülkesi haline getirmek için mücadele veren Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na ve emek veren herkese teşekkür etti.

Büyükşehir Belediyesi olarak 13 yıldır Konya'da 16 milyon metrekarelik alanda ağaçlandırma çalışması gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Akyürek, "Belediye olarak 13 milyona yakın fidan diktik. Şehrimizin yeşiline yeni yeşil alanlar ilave ettik. Konya'yı yeşil içinde Konya yapmak için çalışıyoruz. Sızma bölgesinde de yaklaşık 8 milyonluk ağaç dikim kampanyasını yürütüyoruz. 510 bin metrekarelik alanda gerçekleşti. Hedefimiz 2 milyon metrekarelik alana ulaşmak. Şehrimizin en büyük şehir ormanlarından biri burada hayata geçecek. Orman Genel Müdürlüğümüz ile yaptığımız protokol kapsamında Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıldönümünde Konya'ya 80 milyon yeni ağaç dikimini tamamlamak için çalışıyoruz" dedi.

Programa katılan öğrencilere de seslenen Başkan Akyürek, şöyle devam etti: "Diktiğiniz her fidana bir isim koyun. Siz büyüdükçe, sizin verdiğiniz ismi taşıyan ağaçlar da büyümüş olacak. Ülkemiz 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşacak ve süper güç olarak dünyada çok daha farklı bir konumda bulanacak. Bunu çocuklarımız olarak sizler gerçekleştireceksiniz."

İlkokul, ortaokul ve liseler arası düzenlenen resim, slogan ve kompozisyon ve yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verildiği programın sonunda Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, protokol mensupları ve öğrenciler hep birlikte fidanları toprakla buluşturdular.

Etiketler :