5. Malatya Uluslararası Film Festivali

5. Malatya Uluslararası Film Festivali

Sanatçı Akkor: "Umarım bu yıldan daha ileride bir Türk sineması görürsünüz. Aslında bir sanayi haline gelmiş, bir endüstri haline dönüşmüş Türk sineması görmekti arzumuz bu yüzyılda ama o yolda ilerliyoruz en azından. Bu da bizi mutlu ediyor"

MALATYA (AA) -  Türk sineması oyuncusu Selda Akkor, "Umarım bu yıldan daha ileride bir Türk sineması görürsünüz. Aslında bir sanayi haline gelmiş, bir endüstri haline dönüşmüş Türk sineması görmekti arzumuz bu yüzyılda ama o yolda ilerliyoruz en azından. Bu da bizi mutlu ediyor" dedi.

5. Uluslararası Malatya Film Festivali kapsamında bir otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan Akkor, Türk sinemasında bugünkü oyuncuların kendi dönemlerine göre daha avantajlı olduğunu söyledi.

Türk sinemasının ilerleme kaydettiğini belirten Akkor, "Umarım bu yıldan daha ileride bir Türk sineması görürsünüz. Aslında bir sanayi haline gelmiş, bir endüstri haline dönüşmüş Türk sineması görmekti arzumuz bu yüzyılda ama o yolda ilerliyoruz en azından. Daha ilerliyoruz, bu da bizi mutlu ediyor" diye konuştu.

Sanatçı İzzet Günay ise festivale onur ödülü almak için çağrıldıklarını, bunun da sinemanın yüzüncü yılına denk gelmesinin kendilerini ayrıca mutlu ettiğini ifade etti.

Çağrıldıkları her yere gittiklerini dile getiren Günay, "Kültür ve sanat adına yapılan her işte biz sanatçılar varız. Keşke Malatya, Antalya, Adana, İzmir gibi başka kentlerimizde de festivaller olsa ve biz oralara çağrılırsak ve bu sevdanın peşinden gittiğimiz gibi oralara da gitsek" dedi.

Günay, sanatın insanları birbirine yaklaştıran bir sevgi halesi olduğunu, sinema olmasaydı bugün Malatya'da festivalde olamayacaklarını kaydetti.

Bir gazetecinin "Günümüzde jön olarak beğendiğiniz biri var mı" sorusunu Günay, "İsim olarak söyleyemem ama ülkemizde bugün çok iyi şeyler yapılıyor. Yani hem yönetmen olarak hem senaryo olarak hem de özellikle tiyatro kökenli çok iyi donanımlı oyuncular olduğunu iftiharla söylüyorum. Herkes söyler mi bilmiyorum ama çok yetenekli oyuncular var ama şansları da çok fazla yani başarıya gitmek için yolları açılmış" şeklinde yanıtladı.

Akkor ve Günay toplantıda, rol aldıkları filmlerde başlarından geçen bazı anılarını da anlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı