5. KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri Töreni

5. KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri Töreni

Başbakan Yıldırım: (1)- "Bu sene kamu yatırımlarının toplamı 128 milyar. Özel sektörün yaptığı yatırım 900 milyarın üzerinde. Bir trilyonun üzerinde yatırım yapılıyor. Dolayısıyla Türkiye'nin övüneceği, gurur duyacağı bir özel sektörü var. Bu da bizim gel

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Bu sene kamu yatırımlarının toplamı 128 milyar. Özel sektörün yaptığı yatırım 900 milyarın üzerinde. Bir trilyonun üzerinde yatırım yapılıyor. Dolayısıyla Türkiye'nin övüneceği, gurur duyacağı bir özel sektörü var. Bu da bizim gelecek güvencemizdir. O yüzden Türkiye kolay kolay küresel, bölgesel krizlerden etkilenmiyor ve ekonomide istikrarlı büyümesini sürdürüyor." dedi.

Yıldırım, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığında (KOSGEB) düzenlenen 5. KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin büyümeye ve kalkınmaya devam ettiğini belirtti.

Şartlar ne olursa olsun yeni iş kapısı açmaya, halkın refahını artırmaya devam ettiklerine işaret eden Yıldırım, bir yandan da ülkenin güvenliğini sağlamak için yurt içi ve yurt dışında terörle etkin mücadele verdiklerini söyledi.

- "Toplum güçlü olmadan devlet güçlü olmaz"

İş camiası, özel sektör ve KOBİ'ler ile üretmeyi, ülkenin kalkınmasını temin etmeyi, halkın yüzünü güldürmeyi sürdürdüklerini vurgulayan Yıldırım, "Hükümet olarak öncelikli hedeflerimizden biri girişimcilerin önündeki engelleri kaldırmak. Hamdolsun bugüne kadar bütün kötümser senaryoları bir bir boşa çıkardık ve bugünlere geldik. Hiçbir mesele bizim için tek bir gündem maddesi olmuyor, bizi rehin almıyor. Hiçbir konuyu hafife almadan, çözüm bekleyen hiçbir sorunu savsaklamadan hayatın her alanında üretmeye, üreticiye desteğe gayret gösteriyoruz. Toplum güçlü olmadan devlet güçlü olmaz. Esnaf, tüccar, yatırımcı kendisini güçlü hissetmeli ki ülkemizin geleceği güvende olsun." ifadesini kullandı.

Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin en önemli kazanımlarından birinin de bugün yeni hizmet binasında bulundukları KOSGEB olduğunu dile getirdi.

KOSGEB'in ekonomik hayatın, üretimin, istihdamın öncü kuruluşlarından biri olduğuna dikkati çeken Yıldırım, KOBİ'lerin girişimcilik kültürünün gelişmesi ve rekabet güçlerinin artmasının hükümet olarak öncelikli hedefleri olduğunu vurguladı.

Yıldırım, beş yıldan bu yana bu ödüllerin verildiğini belirterek, "Ödül iyi bir şey. Neden iyi bir şey? Takdir edilmek güzeldir. Bizim tenkitte çok cömert, takdirde cimri bir anlayışımız var. En ufak şeyi tenkit ederiz, yerden yere vururuz ama başarıları, kazanımları takdir etmeden aynı cömertliği gösteremeyiz." ifadesini kullandı.

- "Binalar güzelleştikçe, ekonomiye katkıları azalıyor"

Yıldırım, değerlendirmeler sonucunda 44 girişimciye ödül verildiğini belirterek, ödül alan işletmeleri tebrik etti.

Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ödülü bugün alamayanlar yarın mutlaka alacak. Burada olmayan binlerce KOBİ de alın teri ve akıl teri dökerek ülkenin kalkınması için gayret gösteriyor. Taş üstüne taş koyan başımızın tacıdır. Vatandaşımıza iş, aş kapısı açan bütün işletmeler, bizim için en kutsal, en güzel görev icra ediyorlar. KOSGEB'in yeni binası inşallah güzel hizmetlere vesile olur. Yeni binası, yeni başkanı, genç dinamik bakanı ile KOBİ'lerimiz güzel hizmetlerini ülkemiz için yapmaya devam edecek. Binalar yeni olabilir. Binaların yeniliği, güzelliği yapılan işlere yansıdığı zaman güzel olur. Benim geçmişten gelen tecrübem, binalar güzelleştikçe konforları arttıkça memleketin ekonomisine katkıları azalıyor. Büyük başarılar, mucizeler, imkanların dar ve kıt olduğu şartlarda gerçekleşir. İmkanlar iyileştiği zaman maalesef azim de azalıyor, büyük hedefler daha kısa vadeli beklentilere dönüşüyor. Onun için ümit ederim bu bina da bu olmaz. Başkana da söyledim. Dışarıda olacaksın, binada az bulunacaksınız. Üreten, alın ve akıl teri döken insanlarımızın yanında olacaksınız. İşin gerçek sıkıntısını yaşayanları bulup onlardan aldığımız öğütlerle çözüm üreteceksiniz."

- Özel sektör

Başbakan Yıldırım, "kim ne derse desin" Türkiye'nin kalkınmasının özel sektör gücüyle olduğunu belirtti.

Türkiye'nin devlet eliyle kalkındığının zannedildiğini aktaran Yıldırım, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Cumhuriyet kuruldu, tek partili dönem, 70'li yıllar, planlı kalkınma dönemine kadar devletin çok yatırım yapması gerekiyordu. Çünkü özel sektörün elinde imkan, tecrübe yoktu ama bugün yatırımın büyük kısmını özel sektör yapıyor. Yıllık yatırıma baktığımız zaman devlet bir birim yapıyorsa özel sektör dokuz birim yapıyor. Bu sene kamu yatırımlarının toplamı 128 milyar. Özel sektörün yaptığı yatırım 900 milyarın üzerinde. Bir trilyonun üzerinde yatırım yapılıyor. Dolayısıyla Türkiye'nin övüneceği, gurur duyacağı bir özel sektörü var. Bu da bizim gelecek güvencemizdir. O yüzden Türkiye kolay kolay küresel, bölgesel krizlerden etkilenmiyor ve ekonomide istikrarlı büyümesini sürdürüyor. 2018 için satın alma yöneticileri endeksi yüzde 55,7 ocak ayında, şubat ayında yüzde 55,6. Bu ne demektir? 2011 yılından beri en yüksek değer. Piyasalar biraz buna bakıyor. Buna göre ekonomi iyi mi gidiyor, kötü mü gidiyor karar veriyor. Son yedi yılın en yüksek düzeyinde. Bu Türkiye'nin ekonomisine ve geleceğe güveni ifade ediyor."

Yıldırım, AK Parti iktidarlarının 16 yılda inşa ettiği güven ve istikrar ortamının, yatırımcılarının orta ve uzun vadede plan yapmasına, işlerini buna göre büyütmesine vesile olduğunu bildirdi.

- Girişimciye ilave prim desteği

İş kurmak veya işini geliştirmek isteyen herhangi bir girişimcinin ülkede güven ve istikrar olduğu için kendi işine odaklanabildiğini vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bizim en büyük kaynağımız insanımızdır. Petrol, doğalgaz, altın, elmasa güvenenler bir süre sonra açıkta kalabilir ama yetişmiş kaliteli insan kaynağı olanlar nesilden nesile bu kaynakla yollarına devam eder. Gençlerimize, kadınlarımıza, engelli engelsiz bütün insanımıza güveniyoruz. Özellikle kadınlarımıza, gençlerimize, engellilere ilave istihdam sağlayan özel sektöre, girişimciye biz de ilave prim desteği sağlıyoruz."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :