49 polis hakkındaki karar açıklanıyor!

49 polis hakkındaki karar açıklanıyor!

22 Temmuz soruşturmasında mahkeme, ifadesi alınmayan şüphelilerin, dinlenilmeyerek dosya üzerinden karar verilmesine, dosyanın kapsamlı oluşu gözetilerek kararın saat 21.00'da tüm şüpheli ve avukatlarının yüzlerine adliyenin en geniş salonunda okunmasına

Avukatların casusluk ve telekulak şüphelisi polslerin sorgusunu kilitlemesi ve sorguların bitirilmesinin önüne geçmesi üzerine Sorgu Hakimi İslam Çiçek artık şüpheli sorgusu yapmamaya karar verdi. 'Sorgunun avukatlar tarafından kilitlendiğini' dile getiren Çiçek kararı dosya üzerinden verecek.

Ara kararda 'Sağlıklı ve güvenli sorgu ortamının kalmadığı bu güne kadar tüm uğraşılara rağmen bu taleplerinin bir güven ortamının sağlanamadığı, sorgulamanın gereksiz ve yersiz taleplerle kilitlendiğinin görüldüğünü' belirten Hakim İslam Çiçek kararında, dinlenemeyen şüphelilerin dinlenmeyeceğini ve kararı dosya üzerinden vereceğini ifade etti.

32 kişinin sorgusu alınabildi

Hakim Çiçek şüphelilerin tutuklanıp tutuklanmayacağı yönündeki kararı saat 21.00'da açıklayacak.

Kararda Cuma gününden itibaren 49 şüphelinin sadece 32'sinin sorgusunun alınabildiği vurgulanarak şu ifadeler kullanıldı: 'Gelinen süreçte şüpheli müdafilerinin savunma yaptırmamaları konusunda direnç gösterdikleri, sürekli talepler olduğu, bu talepler reddedilmesine rağmen bu taleplerin bir sonunun gelmediği, sağlıklı ve güvenli bir sorgu ortamının kalmadığı, bu güne kadar tüm uğraşlara rağmen bir güven ortamının sağlanmadığı sorgulamanın gereksiz ve yersiz taleplerle kilitlendiği görülmekte… '

Büyük salonda gerginlik

22 Temmuz soruşturmasında mahkeme, ifadesi alınmayan şüphelilerin, dinlenilmeyerek dosya üzerinden karar verilmesine, dosyanın kapsamlı oluşu gözetilerek kararın saat 21.00'da tüm şüpheli ve avukatlarının yüzlerine adliyenin en geniş salonunda okunmasına karar verdi.

Casusluk ve telekulak soruşturması kapsamında gözaltına alınan 49 şüpheli hakkındaki karar için avukat ve şüpheliler Çağlayan Adliyesi'ndeki büyük salona alınıyor.

Duruşma salonunda avukatların kayıt yapması gerginliğe neden oldu. Duruşma salonuna giren polislerin silahları alındı. Adliyede polis gazetecilere zorluk çıkarırken, polis ile gazeteciler arasında yer yer tartışma yaşanıyor.

kaynak:yeni şafak