474. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali

474. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali

Festival kapsamında sanatçı Sertap Erener konser verdi, 12 ülkenin ekipleri halk oyunlarını sergiledi

MANİSA (AA) - Bu yıl 474'üncüsü düzenlenen Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nde sanatçı Sertap Erener Cumhuriyet Meydanı'nda açık hava konseri verdi, Niobe Amfitiyatro'da ise Halk Dansları festivali kapsamında 12 ülkenin ekipleri halk oyunlarını sergiledi.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen ve Vali Abdurrahman Savaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile Festival Düzenleme Komitesi üyeleri ile çok sayıda vatandaş izlediği açık hava konserinde Erener, ''Öyle de Güzel'' adlı şarkısıyla başladığı performansında birbirinden güzel parçalarını seslendirdi.  

Sahne performansı ile herkesin beğenisini kazanan sanatçıya, Vali Savaş, Başkan Ergün ve Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık tarafından günün anısına plaket ve çiçek ile ''Mesir Macunu'' hediye edildi.

Havai fişek gösterisinin de yapıldığı konserde, sahnede hareketsiz duran mankenler, Kanuni Sultan Süleyman ve Hafsa Sultan'ı temsil etti.

-Halk Dansları Festivali-

Niobe Amfitiyatrosu'nda gerçekleştirilen 474. Uluslararası Mesir Macunu & Halk Dansları Festivali'ne Polonya, Sırbistan, Ukrayna, Macaristan, Makedonya, Tunus, Yunanistan, Romanya, KKTC, Slovakya, Bulgaristan'ın Varna ve Sofya kentleri ile Türkiye'den halk oyunları ekipleri, halk oyunları gösterisi sundular.

Yaklaşık 500 dansçının katıldığı gösteriler, Manisalılar tarafından beğeni ile izlendi. 

Kaynak:Haber Kaynağı