"43. Uluslararası Mücevherat Saat ve Malzemeleri Fuarı" başladı

"43. Uluslararası Mücevherat Saat ve Malzemeleri Fuarı" başladı

İSTANBUL (AA) - 43. Uluslararası Mücevherat Saat ve Malzemeleri Fuarı "İstanbul Jewelry Show" başladı. 16 Ekim'de sona erecek fuarda en fazla ilgiyi Nadir...

İSTANBUL (AA) - 43. Uluslararası Mücevherat Saat ve Malzemeleri Fuarı "İstanbul Jewelry Show" başladı. 16 Ekim'de sona erecek fuarda en fazla ilgiyi Nadir Metal Rafineri tarafından 233 kilogram külçe altın kullanılarak yapılan Büyük Çamlıca Cami'nin minyatürü topladı.

Türk Ekonomi Bankası (TEB) sponsorluğunda CNR Expo'da tüm dünyadan alıcı ve satıcıları bir araya getiren İstanbul Jewelry Show’" bugün kapılarını açtı. Halka kapalı gerçekleştirilen ve sadece sektör profesyonellerinin ziyaret edebildiği "43.Uluslararası Mücevherat Saat ve Malzemeleri Fuarı-İstanbul Jewelry Show"da 100'ü aşkın ülkenin mücevher sektör lideri ağırlanıyor.

Dünyanın beşinci büyük mücevher fuarı olan etkinliğin açılışı mehter gösterisi ile başladı. Arap Ekonomik Birlik Konseyi'nin önde gelen isimlerinden, Kuveyt Prensesi Sheika Nawal Al Sabah'ın da katıldığı fuarda sektörün önde gelen firmaları ürünlerini sergiliyor.

800'ün üzerinde yerli ve yabancı firmanın yeni sezon tasarımlarını ziyaretçilerin beğenisine sunduğu fuar brüt 30 bin metrekarelik alanda, 3 salonda düzenleniyor.


- 233 kilogram altından yapılan Çamlıca Camii büyük ilgi gördü


Nadir Metal Rafineri tarafından 233 kilogram külçe altın kullanılarak yapılan Büyük Çamlıca Cami'nin minyatürü fuarın en çok ilgi gören ürünü oldu.

Ziyaretçi akınına uğrayan, külçe altın ve gümüşten yapılan caminin yapımı 71 gün sürdü. 27 ustanın büyük sabrı ve emeği ile son haline getirildi. Caminin kubbe, çatı sundurmaları, minare ve şadırvan bölümünde 75 kilo dökme gümüş, minare sütunları, şerefelerinde ve uç alemlerinde 25 kilo dökme altın kullanıldı.

Cami minyatürü el tezgahlarında tecrübeli ustalar tarafından şekillendirilerek mimarisine en uygun şekilde hazırlandı. 85 cm eninde, 105 cm yüksekliğinde olan camide, toplam kullanılan malzeme 233 kilo 680 gram altın, 73 kilo 540 gram gümüş olarak açıklandı.

Büyük Çamlıca Cami'nin yapıldığı Üsküdar ilçesinin Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'de fuarı ziyaret ederek caminin altın minyatürünü inceledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :