42 kişilik vurgun çetesi çökertildi!

42 kişilik vurgun çetesi çökertildi!

stanbul'da vatandaşların banka hesap bilgilerini ele geçirerek sahte belgelerle ikiz sim kart çıkartıp 1 milyon liralık vurgun yapan suç şebekesi çökertildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüekipleri, banka müşterilerinin kartlarını kopyalayan ve internet üzerinden tuzağa düşürdükleri kişilerin hesap bilgilerini ele geçiren şebekeyi belirleyince harekete geçti.

Yapılan araştırmalarda şebekenin çok yönlü çalıştığı anlaşıldı. Siber çetenin, işlemler sırasında bankaların gönderdiği şifreleri ele geçirmek için kart iptali dahi yaptığı belirlendi.

Polis tespitine göre, şebeke hesap bilgilerini ele geçirdiği kişilerle ilgili nüfus dairesinde çalışan çete üyesinden bilgi aldı. Bu kişiler adına sahte nüfus cüzdanı yapıldı. Daha sonra ise GSM firmalarına giderek, “Telefonumu kaybettim. Yeni hat alacağım” diyen çete üyeleri, gerçek hat sahiplerinin sim kartlarını bloke ederek yeni kart çıkardı.

Bu aşamadan sonra şebeke üyeleri hesapları boşaltarak 1 milyon liralık vurgun yaptı.

Siber polisince yapılan çalışmada 42 şüpheli belirlendi. Düzenlenen operasyonda, şebeke elebaşları, açığa alınan bir polis ve nüfus idaresi çalışanının da aralarında bulunduğu 42 şüpheli yakalandı.

Yakalanan şüpheliler Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Emniyet işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 37’si tutuklandı.