400 Bin Liralık İş Makinesini Çaldı

400 Bin Liralık İş Makinesini Çaldı

Tekirdağ’da operatörü olarak çalıştığı 400 bin liralık iş makinesini çalan şahıs, makineyi internet üzerinden satarken yakalandı.

Tekirdağ'da operatörü olarak çalıştığı 400 bin liralık iş makinesini çalan şahıs, makineyi internet üzerinden satarken yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde bir altyapı inşaatında iş makinesi operatörü olarak çalışan T.Y, 400 bin liralık iş makinesini çaldı. Şahıs, çaldığı iş makinesini internet üzerinden tanıştığı Konyalı H.Y ve A.S adlı kişilere 40 bin TL'ye satmak için anlaştı. Alıcı A.S parayı makineyi teslim alacağı Konya'da elden teslim edeceğini belirtti.

Kamyon kasasında yakalandı

Bunun üzerine T.Y iş makinesini bir kamyona yükleyerek Konya'da anlaştığı alıcıya gönderdi. Firma sahibi iş makinesinin çalındığını fark ederek polise bildirdi. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık büro ekipleri yaptıkları çalışmalarda, iş makinesinin yüklendiği kamyonun plakasına ulaşarak yerini tespit etti. Kamyon şoförü M.A. Kocaeli polisi ile ortak yapılan operasyonda yakalandı. Kamyon şoförünün, iş makinesini T.Y isimli kişinin kamyona yüklettiğini söylemesi üzerine, T.Y. Tekirdağ'da gözaltına alındı.

Adliyeye sevk edilen T.Y. tutuklanırken, kamyon şoförü M.A serbest kaldı.