"40. Trabzon Sanatçıları Geleneksel Plastik Sanatlar Sergisi"

"40. Trabzon Sanatçıları Geleneksel Plastik Sanatlar Sergisi"

Trabzon'da 92 sanatçının bir araya gelerek hazırladığı "40. Trabzon Sanatçıları Geleneksel Plastik Sanatlar Sergisi" açıldı

TRABZON (AA) - Trabzonlu 92 sanatçının bir araya gelerek hazırladıkları eserlerden oluşan "40. Trabzon Sanatçıları Geleneksel Plastik Sanatlar Sergisi" açıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulan serginin açılışına Vali Abdil Celil Öz, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, İl Kültür Müdürü İsmail Kansız, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosluğu Dimitri Nikolayevich Talanov ve sergide eseri bulunan sanatçılar katıldı.

Vali Öz, açılışta yaptığı konuşmada, Trabzon'un kültür ve sanat şehri olduğunu belirterek, "Trabzon'a sanat şehrini, kimliğini ve markasını yakıştıran serginin 40. yılını kutluyoruz" dedi.

Sergiyi düzenleyen sanatçıların sergi sayesinde 40 yıldır bir arada olduğunu dile getiren Vali Öz, "40. Geleneksel Plastik Sanatlar Sergisi'ni düzenleyen sanatçı arkadaşlar sergi sayesinde 40 yıldır bir aradalar. Türk resim sanatına önemli değerler kazandıran bu sergi usta sanatçıların 40 yıl boyunca genç kuşak sanatçılarla bir arada buluşması çok güzel" diye konuştu.

İl Kültür Müdürü Kansız da serginin 40 yıldır Trabzon'da düzenlendiğini belirterek, "40 yıl boyunca yılda 100 eser sergilense 40 yılda 4 bin eser eder ki, Trabzon'un ne kadar önemli bir kültür sanat şehri olduğunun ispatıdır" ifadelerini kullandı. 

Kansız, sergide bu yıl 92 sanatçının 92 eserinin yer aldığını aktardı.

Açılışın ardından davetliler sergiyi gezdi.

Sergi 9 Ocak'a kadar gezilebilecek.

 

Kaynak:Haber Kaynağı