4. Uluslararası Okçuluk Fetih Kupası

4. Uluslararası Okçuluk Fetih Kupası

Küçükçekmece'de düzenlenen menzil atışları müsabakalarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi ve Dünya Etno Sporları Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan da izledi- Erdoğan: - "Okçuluk, sadece bir spor değil, o

İSTANBUL (AA) - Küçükçekmece'de, Türkiye Okçular Vakfı ve Küçükçekmece Belediyesi iş birliğiyle "4.Uluslararası Okçuluk Fetih Kupası" menzil atışları müsabakaları düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi ve Dünya Etno Sporları Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Halkalı TOKİ Bezirganbahçe Konutları karşısındaki alanda gerçekleştirilen müsabakaların hayırlara vesile olmasına dileyerek, "Sporun ötesinde bir kültürel uyanışı, tarihin yeniden canlanışını da şahitlik ederek görüyoruz, izliyoruz." dedi.

İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümünde Fetih Kupası'nın dördüncüsünü organize ettiklerini belirten Erdoğan, "İlk defa menzil atışlarını çok iddialı bir şekilde dünya ölçeğinde bugün gerçekleştiriyoruz. Okçuluk, sadece bir spor değil, okçuluk bizim için, medeniyetimizin yeniden uyanışı, kültürel hafızamızın yeniden hatırlanışı ve yitirdiklerimizin yeniden kazanılmasını ifade ediyor. Onun için bugün burada menzil atışlarını yaparken yarın Okmeydanı’nda hedef atışları yapılırken, sadece spor yapmış olmuyoruz. Bu kutlu yolculuğun henüz başındayız." diye konuştu.

"İnşallah Okçular Vakfı’mızın çalışmalarıyla, belediyelerimizin yerinde, ciddi katkılarıyla dünya boyutunda, sadece okçuluğun değil, diğer geleneksel sporların da desteklenmesi amacıyla Dünya Etno Konfederasyonumuzun yaptığı çalışmalarıyla, bu topraklarda, Anadolu’da kendi kimliğimizi yeniden kazanmak, kaybolan bilincimizi yeniden benimsemek nasip olacak." diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ama inanın çok kısa zamanda çok kutlu neticeler alacağız. Bu kutlu neticeler sadece şampiyonluklarla, altın madalyalarla, olimpiyat madalyalarıyla sınırlı olmayacak. Bir neslin kendini bulması, bugüne kadar egemen kültür tarafından hor görülmüş, horlanmış, ezilmiş milletlerin yeniden kendi kimlikleriyle geleceğe yürümesinin de bir başlangıcı olacak."

Bilal Erdoğan, İstanbul'da daha çok katılımlı, başarılı, farklı geleneksel spor dallarının yer aldığı turnuvalarda buluşmayı temenni etti.

Konuşmaların ardından Macaristan’ın en iyi atıcılarından Joszef Monus ile Slovakya'dan Peter Bogar gibi dünya çapında ünlü sporcuların katıldığı menzil atışlarında 30 ülkeden, 300 sporcu ok attı.

Müsabakaları, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız, AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, sporcular ve çok sayıda vatandaş izledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :