4. Uluslararası Konya Rumi Çocuk Spor Oyunları Hazırlıkları Devam Ediyor

4. Uluslararası Konya Rumi Çocuk Spor Oyunları Hazırlıkları Devam Ediyor

Uluslararası organizasyon olması bakımından hem ülkemiz hem ilimiz adına önemli bir organizasyon olan ‘Uluslararası Konya Rumi Çocuk Spor Oyunları’ 19-24 Nisan 2014 tarihleri arasında dördüncü kez düzenlenecek

Her yıl farklı branşlarda birçok ülkeden çocuk sporcuları ağırlayan ilimiz bu yılda her zaman olduğu gibi hazırlıklarına hız kesmeden devam ediyor.  Spor Genel Müdürlüğü ve Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan oyunlarda sorun yaşanmaması adına tüm titizlikle hazırlıklar devam ederken bu yıl Makedonya, Romanya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Arnavutluk, Sırbistan, Yunanistan, KKTC, Özbekistan, Gürcistan, Macaristan, Azerbaycan, İsveç, Kazakistan, Rusya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Belçika, Norveç, Kuveyt, İran, Almanya, Belarus, İspanya, Kosova, Danimarka, Moldova, Polonya, Ürdün, Slovenya, Türk Milli Takımı ve Konya Takımları şimdiye kadar katılmak için başvuruda bulunmuşlardır.

Yapılan hazırlıkları yakından takip eden Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Elduran, gelecek olan ülkeleri ilimizde tüm güzelliklerimiz ile misafir etmek adına çalışmalarımız en ince detayına kadar devam etmektedir. Gelecek olan ülkelerin konaklamaları, uçak biletleri ve birçok ihtiyaçlarını en hızlı ve en sorunsuz şekilde çözmek adına, daha önceki yıllarda yapılan oyunlardan tecrübeli olan personelimiz çalışmalara devam etmektedir.  Elduran; Şimdiye Kadar 30 ülke bize katılmak için gerekli belgelerini iletmiş bulunmaktadır. Bunların içinde tek branşa katılacak ülkelerde var tüm branşlara katılacak olan ülkelerde var. Milli takımımız ve Konyalı sporcularımız ise tüm branşlara katılacaktır. Rumi Çocuk Spor Oyunlarına 700’ü yabancı sporcu olmak üzere 1035 sporcunun katılacağı kesinleşmiştir.  Bu yıl önceki yıllara nazaran branş sayılarımız iki katına çıkartılmıştır. 4.Uluslararası Konya Rumi Çocuk Spor Oyunları’nda bu sene Atletizm, Badminton, Bisiklet, Cimnastik, Eskrim, Güreş, Halter, Karate, Masa Tenisi, Satranç, Taekwondo, Tenis ve Yüzme branşlarında olacaktır. Branşların fazla olması daha fazla sporcu olmakla beraber daha da neşeli ve cıvıl cıvıl bir organizasyon olması anlamına geliyor.  Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Elduran yapılacak olan açılış hakkında da bilgi verirken şunları söyledi; Oyunların açılışı 20 Nisan Pazar günü saat 14:00’da yapılacak. Geçen yıllarda yapmış olduğumuz açılışlar tamamen bizim kendi imkânlarımız ile yapılmaktaydı ancak bu sene Spor Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Baykan’ında katkılarıyla açılışımız uluslararası bir organizasyona yakışır şekilde olacaktır. Oyunların startı Selçuklu Belediyesi Spor Salonunda yapılacak olup açılışta, Yeteneksizsiniz programından tanıdığımız Hakan Aydoğan , sema gösterileri, Halk Oyunları Federasyonu Başkanlığının 128 kişilik Halk Oyunu ekibi, Mehter Takımları ve bir çok sürpriz olacağını kaydetti. İl Müdürü Mustafa Elduran hem açılışa hem müsabakalar tüm halkımızı davet ederek. ‘Müsabakaların Konya Atatürk Stadyumu içerisinde bulunan 100. Yıl Spor Salonu ve Atatürk Spor Salonunda ayrıca yeni yapılan 10000 kişilik Spor ve Kongre Merkezi, Selçuklu Belediye Spor Salonu, 75. Yıl Spor Salonu ve konaklanacak otellerin salonlarında yapılacağını belirtti.  19-24 Nisan 2014 tarihleri arasında yapılacak olan 4. Uluslararası Konya Rumi Çocuk Spor Oyunları farklı ülkelerden farklı renklere sahne olmakla beraber Dünya çocuklarını da bir araya toplayan büyük bir organizasyon olma adında tüm hızıyla devam edecektir. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Dünya Çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na denk gelen bu organizasyon tüm renkleri ve eğlenceleri ile 24 Nisanda yapılacak olan kapanışla son bulacaktır.’ Dedi.