"4. Uluslararası Klarnet Festivali"ne doğru

"4. Uluslararası Klarnet Festivali"ne doğru

İstanbul'da, 10-20 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek "4. Uluslararası Klarnet Festivali" öncesinde müzikseverler konser biletlerine büyük ilgi gösteriyor

İSTANBUL (AA) - "İstanbul Nefes Alıyor" sloganıyla, 10-20 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek, "4. Uluslararası Klarnet Festivali"nde gerçekleştirilecek konser etkinliklerinin biletleri büyük ilgi görüyor.

Serkan Çağrı'nın sanat direktörlüğünü üstlendiği, Yunanistan'ın efsane müzisyeni George Dalaras'ın da katılacağı festivalin konser etkinlikleri, Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nun yanı sıra, İstanbul'un birçok noktasında düzenlenecek.

Beyoğlu Sanat Galerisi'nde 11 Eylül'de düzenlenecek olan,  "İstanbul Nefes Alıyor" karma resim sergisinin açılışı ile başlayacak 4. Uluslararası Klarnet Festivali'nin ilk konserinde, İstinye Park AVM Markalar Sokağı'nda "Finger Zinger" sahne alacak.

Barış Manço anısına yapılacak, "Ustaya Saygı" konserinin de yer aldığı festivalde, 142 konserin yanı sıra birçok sanat etkinliği de gerçekleştirilecek.

CRR'de düzenlecek "Ustaya Saygı" konserinde Manço'nun unutulmaz şarkıları, klarnet sanatçısı Serkan Çağrı'nın eşliğinde Cansu, Doğukan Manço, Fettah Can, Gökhan Tepe, Hakan Aysev, Keremcem, Mine Mucur, Öykü Gürman, Yavuz Bingöl ve Zara'nın yorumlarıyla sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

George Dalaras ile Serkan Çağrı'nın birlikte sahne alacağı "Sevda Sesleri" konseri, 19 Eylül'de CRR'de düzenlenecek. NY Gypsy All Star ise Hindistan'ın efsanevi perküsyonistlerinden Trilok Gurtu ile aynı sahnede bir araya gelecek. CRR'de 18 Eylül'de düzenlenecek bu konserde, besteci ve piyanist Sabri Tuluğ Tırpan da bu ekiple sahne alacak.

Öte yandan, festivalin etkinlik programında bazı tarih ve mekan değişiklikleri yapıldı. Daha önce 13 Eylül Pazar günü Beyoğlu Açıkhava Sahnesi'nde yapılacağı duyurulan Ghassan Abu Haltam ile Umman Rouh Trio'nun konseri, 16 Eylül Çarşamba saat 19.30'da Beyoğlu Gençlik Merkezi'ne alındı.

Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra ve Ivo Papazov ile Trakia Band konserleri de 20 Eylül Pazar günü CRR Konser Salonu'nda saat 20.00'de.

İstanbul'da 11 gün devam edecek festivale 142 sanatçı katılacak, 22 etkinlik, 18 farklı lokasyon, 4 salon konseri, 5 meydan konseri, 4  vapur iskelesi konseri, 3 Beyoğlu tarihi tramvay sahne konseri, 2 THY konseri, 2 metro ve Marmaray istasyon konseri, 1 yarışma ve 1 karma resim sergisi düzenlenecek.

Festival, Doğuş Grubu'nun ana sponsorluğunda, Başbakanlık, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Telekom, Türk Ekonomi Bankası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi, Türk Hava Yolları, Şehir Hatları, Manço Production, hepsiburada.com, Akıneri Nefesli Sazlar Laboratuvarı ve Arter'in destekleriyle gerçekleştirilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı