4. Uluslararası Cam Festivali

4. Uluslararası Cam Festivali

Eskişehir'de Odunpazarı Belediyesi tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Cam Festivali başladı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de merkez Odunpazarı ilçe Belediyesi tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Cam Festivali sanatseverlerle buluştu.

Kurşunlu Külliyesi sıcak cam ötölyesinde gerçekleştirilen festivalin açılışında konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Türkiye'de cam sanatının gelişimine ciddi anlamada katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

Kurt, Eskişehir'in cam sanatında çalışmalarıyla önemli bir kent haline geldiğine dikkat çekerek, "Festivale bu sene Colin Webster, Nobuyuki Fujiwara ve Steven Ciezki gibi önemli cam sanatçıları katıldı. Çalışmalarını festival boyunca izleyebileceğiz sanatçılar, çeşitli çalıştaylarla cam sanatı hakkında sanatseverlere bilgi de aktaracak." dedi.

Festivale daha önceki yıllarda da katıldığını belirten cam sanatçısı Fujiwara da "Bilgilerimi ve deneyimlerimi buradaki insanlarla paylaşıyorum. Daha önceki cam sanatına yaklaşımla şu anki cam sanatı arasında büyük fark ve gelişmeler var. Bunu Türkiye ve Eskişehir açısından sevindirici buluyorum. Festivale renk katmak için çeşitli eserler yapmayı planlıyorum." şeklinde konuştu.

Çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceği festival 30 Ekim'e kadar sürecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :