4. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası

4. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası

- Turnuva, düzenlenen ödül töreniyle sona erdi


MALATYA (AA) - Malatya'da düzenlenen 4. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası sona erdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Malatya Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle, Türkiye Satranç Federasyonu ile Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen turnuvaya 13 ülkeden 44'ü yabancı, 8'i görme engelli olmak üzere 460 sporcu katıldı.

Dört kategoride yapılan yarışmaların sonucunda dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları düzenlenen törenle verildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, törende yaptığı konuşmada, yaşanan bazı sorunlara rağmen satranç sevdasıyla sporcuların turnuvaya katıldıklarını, gelecek yıl sporcuları daha güzel koşullarda misafir etmek istediklerini söyledi.

Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kıvanç Güngör de turnuva düzenlemenin zorluğuna değinerek, "Bu turnuvanın ne kadar zor olduğunu, altyapısının nokta nokta, ilmik ilmik örüldüğünü, siz satranç insanları, bu emeklerin ne anlama geldiğini çok iyi biliyorsunuz." diye konuştu. Güngör, turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :