"4 Şubat Dünya Kanser Günü" yürüyüşü

"4 Şubat Dünya Kanser Günü" yürüyüşü

Kanser hastalığına dikkati çeken etkinlikle toplumda sağlıklı yaşam bilincinin oluşturulması hedefleniyor

İSTANBUL (AA) - Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "Sağlıklı Yaşam Yürüyüşleri" ve "4 Şubat Dünya Kanser Günü" dolayısıyla Kadıköy'de yürüyüş düzenlendi.

Moda sahilinde toplanan İl Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli, topluma hareketli yaşam kültürü kazandırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla ısınma hareketlerinin ardından yürüdü.

İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanserle Mücadele Şube Müdürü Soner Sabırlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kanserin tedavi edilebilir bir hastalık olduğu bilincinin halk arasında yaygınlaşması için müdürlük olarak çeşitli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Kanserle mücadele ve toplumun bilinçlendirilmesi konusunda kamu kurumlarının da desteğini aldıklarını belirten Sabırlı, şöyle konuştu:

"İstanbul'un her ilçesinde farklı alanlarda etkinlikler düzenliyoruz. Her hafta bir yürüyüşle toplumda sağlıklı yaşama bilincini aşılamaya gayret ediyoruz. Koordineli yürütülen çalışmalarımıza kurum personelleri de katılıyor. Bu hafta düzenlenen yürüyüş etkinliğimizde amacımız, kanser hastalığına dikkati çekmekti. Bilindiği üzere kanser hastalığında erken teşhis ve tedavi çok önemli. Kanserden korunmak için sağlıklı yaşam tarzını benimsemek gerekiyor. Yürüyüşümüze katılan halkımıza ayrıca rahim ağzı, meme ve kalın bağırsak kanseri hakkında müdürlüğümüzün yürüttüğü tarama faaliyetleri hakkında bilgiler de verildi."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :