4. Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali'ne doğru

4. Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali'ne doğru

Festival Komitesi üyesi Gümüşbaş:-"Marmaris'i kısa filmin merkezi konumuna getirmek, yerli ve yabancı yönetmenlere film çekme olanağı sağlamak istiyoruz"

MUĞLA (AA) - 4. Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali Komite üyesi Barış Gümüşbaş, Marmaris'i kısa filmin merkezi konumuna getirmek istediklerini belirterek, "Yerli ve yabancı yönetmenlere film çekme olanağı sağlamak istiyoruz." dedi.

Gümüşbaş, Marmaris Sinemaları'nda düzenlenen toplantıda, festivali geniş kitlelere ulaştırmayı, alternatif turizme zemin oluşturmayı, yerli ve yabancı genç yönetmenlerin çalışmalarını seyirciyle buluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Festivale geçen yıl 400'ün üzerinde filmin başvurduğunu, bunlardan 134'ünün gösterim programına alındığını aktaran Gümüşbaş, şunları kaydetti:

"Bu filmlerden de 40'ı ödül için yarıştı. Gösterimi yapılanlar arasında, uluslararası festivallerde ödül almış filmler de bulunuyor. Bu yıl daha fazla uluslararası katılım bekliyoruz. Festivalimize yurt dışından yönetmen, akademisyen ve basın mensuplarının davet edilmesi için girişimlerde bulunduk. Başvuruları başlayan festivale, 20 Temmuz 2018'e kadar başvuru yapılabilir. Yarışma bölümüne yalnızca 1 Ocak 2017'den sonra çekilmiş filmler başvurabilecek. Marmaris'i kısa filmin merkezi konumuna getirmek, yerli ve yabancı yönetmenlere film çekme olanağı sağlamak istiyoruz."

Gösterim programına alınan filmler, festival süresince sinema salonlarında, kültür merkezlerinde ve akşamları açık hava mekanlarda halkla buluşturulacak.

Festival, 6-9 Ekim'de gerçekleştirilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :