4. İslami Dayanışma Oyunları'na doğru

4. İslami Dayanışma Oyunları'na doğru

- Judoda, 12-22 Mayıs'ta düzenlenecek organizasyona katılacak milli takımlar, hazırlıklarını sürdürüyor


ANKARA (AA) - Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 12-22 Mayıs'ta düzenlenecek 4. İslami Dayanışma Oyunları'na katılacak judo milli takımları, hazırlıklarını sürdürüyor.

Türkiye Judo Federasyonundan yapılan açıklamaya göre milliler, oyunların hazırlıklarına Antalya ve İstanbul'daki kamplarla devam ediyor.

Judo Erkek Milli Takımı Antrenörü Irakli Uznadze, Avrupa Şampiyonası'ndan sonra verilen beş günlük iznin ardından İslami Dayanışma Oyunları için Antalya'da sıkı bir kamp yaptıklarını belirterek, "Çalışmalarımız tempolu geçiyor. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye ve madalyaları kazanmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

Judo Kadın Milli Takımı Antrenörü Mustafa Birinci ise büyük önem verdikleri oyunlarda ülke adına madalya kazanmanın en öncelikli hedefleri olduğunu vurgulayarak, "Ülkemizin madalya lokomotifi arasında yer alan branşımızda ilk kez katılacağımız bu oyunlarda üzerimize düşen görevin bilincinde madalyalara talibiz. Bundan sonraki süreçteki organizasyonlarda gençlerin de takviyesiyle 2020 Tokyo Olimpiyatları'na gidebilecek iskelet kadroyu oluşturmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

10 Mayıs'ta Bakü'ye gidecek kafilede şu sporcular yer alıyor:

Erkekler: Bekir Özlü, Sinan Sandal, Hasan Vanlıoğlu, İlker Güldüren, Batuhan Efemgil, Ali Erdoğan, Feyyaz Yazıcı.

Kadınlar: Dilara Lokmanhekim, İrem Korkmaz, Nazlıcan Özerler, Büşra Katipoğlu, Şükran Bakacak, Çağrı Güzelsoy, Kayra Sayit.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :