4. İslami Dayanışma Oyunları'na doğru

4. İslami Dayanışma Oyunları'na doğru

- Bakü'de düzenlenecek oyunlarda boks dalında mücadele edecek 50 milli sporcu, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde kampa girdi- Türkiye Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Alatepe:"Hedefimiz, Azerbaycan'da İstiklal Marşımızı okutup, Türk bayrağını göndere çe


BALIKESİR (AA) - Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 12-22 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek 4. İslami Dayanışma Oyunları'nda boks dalında mücadele edecek 50 milli sporcu, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde kampa girdi.

Küçükköy Mahallesi'nde bulunan Vilayetler Hizmet Birliği Sosyal Tesisi'nde organizasyon tarihine kadar kamp yapacak milliler, antrenmanlara başladı.

Türkiye Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Alatepe, antrenman öncesi düzenlenen basın toplantısında, yaklaşık 3 bin sporcunun ve bin 500'e yakın görevlinin katılacağı organizasyonda 20 spor dalında mücadele edileceğini belirtti.

Daha önce Kastamonu Kadı Dağı'nda kamp yaptıklarını ve şimdiki kampı da deniz seviyesinde yürütmek için Ayvalık'ı tercih ettiklerini aktaran Alatepe, şunları kaydetti:

"Her yıl Antalya ve Mersin'de yaptığımız deniz seviyesindeki kamplarımızı bu yıl AK Parti Balıkesir Milletvekili Sayın Ali Aydınlıoğlu'nun davetlisi olarak Ayvalık'ta yapma kararı aldık. Hedefimiz, bu olimpiyatlara en iyi şekilde hazırlanmak, Azerbaycan'da İstiklal Marşımızı okutup, Türk bayrağını göndere çektirmektir. Bundan önce Romanya'daydık, 22 yaş altı şampiyonasından 4 madalya ile döndük. Oradan Sırbistan'a gittik ve 2 madalya kazandık. Önümüzdeki olimpiyatlardan da şampiyonluk başta olmak 6-7 madalya ile dönmeyi hedefliyoruz."

Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı da İslami Dayanışma Oyunları'nın büyük bir organizasyon olduğunu vurguladı.

Yaklaşık 3 bin sporcunun yer aldığı yarışmalarda Türkiye'nin her defasında başarılı olduğunu anlatan Nazlı, kamptaki sporculara güvendiğini ve mutlaka altın madalya ile ülkeye döneceklerini ifade etti.

Nazlı, milli sporcuların kamp için Ayvalık'ı tercih etmesinin de kendilerini gururlandırdığını dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :