4. Hünkari ve Manisa Azmanı Güzellik Yarışması

4. Hünkari ve Manisa Azmanı Güzellik Yarışması

Manisa'nın Salihli ilçesinde düzenlenen yarışmada 12 kategoride dereceye giren güvercinlerin sahiplerine kupa ve madalya verildi

MANİSA (AA) - Manisa'nın Salihli ilçesinde yapılan 4. Hünkari ve Manisa Azmanı Güzellik Yarışması'nda 10 ilden getirilen 150 güvercin 12 kategoride dereceye girmek için hünerlerini sergiledi.

Salihli Belediyesi Çok Amaçlı Etkinlik Salonu’nda gerçekleştirilen yarışmada yöreye özgü güvercin ırkları "Manisa Azmanı" ve "Hünkari", görücüye çıktı.

Güzellik Yarışması Komite Başkanı Serkan Gündüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Osmanlı padişahları tarafından yetiştirilen Manisa’ya özgü Hünkari ve Manisa Azmanı cinsi güvercin neslinin devam etmesini istediklerini söyledi.

Gündüz, "Biz 4 yıldır hem fuar hem de güzellik yarışmaları düzenliyoruz. Yarışmamıza, Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerindeki 10 farklı ilden 150’nin üzerinde güvercin katıldı. Amacımız bu iki ırkın kendi memleketinde çoğalmalarının sağlanması, değer verilmesi ve bu güvercinleri besleyen kişilerin bu tür organizasyonlarla onure edilmesidir." dedi.

Manisa Azmanı Tepeli Düz kategorisinde birinci olan İsa Canbuldu da yaklaşık 25 yıldır güvercin beslediğini anlatarak, "Amacım, bu güvercin cinsinin çoğalmasına katkıda bulunmak. Bu tür yarışmalar sayesinde güvercin çeşitlerimizin de tanıtımını yapıyoruz." diye konuştu.

Yarışmada sonunda toplam 12 farklı kategoride dereceye giren güvercinlerin sahiplerine kupa ve madalya verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :