"4. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali" 5 Mayıs'ta başlayacak

"4. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali" 5 Mayıs'ta başlayacak

"Sanata Evet" sloganıyla yapılan festival kapsamında 25 etkinlik yapılacak

İSTANBUL (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Tiyatroları ve Tiyatro Frankfurt iş birliğiyle gerçekleşen "4.Frankfurt Türk Tiyatro Festivali" 5-15 Mayıs tarihleri arasında tiyatroseverlerle buluşacak.

Türk tiyatrosunu tanıtmayı amaçlayan festivalin Beyoğlu Şahkulu Kahvecisi'nde gerçekleşen tanıtım toplantısında konuşan Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni ve Frankfurt Türk Tiyatro Festivali Başkanı Kamil Kellecioğlu, dünyayı sanatın kurtaracağını belirterek, festivalin bu yılki sloganının "Sanata Evet" olduğunu söyledi.

Kellecioğlu, festival boyunca 25 etkinlik gerçekleştirileceğini kaydederek, "Güzel bir şey yapmak istedik. Bana kalırsa güzellik göreceli değil bulaşıcıdır. Tiyatro bizim en insan yanımız. Gelin hep birlikte bu güzelliği dünyaya bulaştıralım. Gelin bütün çirkinlikleri güzelliklere ulaştıralım." ifadelerini kullandı.

Festivalin kültürlerarası bir köprü işlevi gördüğünü dile getiren Kellecioğlu, "Türk tiyatrosunun gelişimini uluslararası platforma taşımak ve yabancı sanatseverleri oyunlarımızla buluşturmak, ülkemizin zengin kültürel geçmişini ve Türk tiyatrosunun bugünkü yansımalarını tanıtmak amacıyla çıktığımız bu yolda, Frankfurt Türk Tiyatro Festivali büyük önem taşımaktadır. Frankfurt'ta Türkçe konuşan tiyatro kültürlerarası diyalog için bir köprü oluşturmak idealindedir." diye konuştu.

Kamil Kellecioğlu, festival programındaki oyunların Almanca'ya çevrildiğinin altını çizerek, şu bilgileri verdi:

"Beş tane büyük prodüksiyonlu oyunumuz var. Adana Devlet Tiyatrosu, Pangar Tiyatrosu, Talimhane Tiyatrosu, Entropi Sahne ve Seyir Tiyatro'sunun çocuk oyunuyla, birbirinden değerli oyunlar ve oyuncularımız bizimle birlikte olacak. Atölye, söyleşi ve panellerin yanı sıra çocuklarımız için yapılacak yaratıcı drama ve çocuk tiyatro atölyeleriyle çocuklarımızı da unutmamış olacağız."

- Festivalde beş oyun sahnelenecek

Festivalin onursal başkanlarından Tamer Levent de festivalin başarılı bir şekilde dört yıldır devam ettiğine işaret ederek, "Tiyatro Frankfurt orada kendi oyunlarını oynuyor. Festivaller olduğu zaman hem Tiyatro Frankfurt'un işlevi hem de festivalin kültürel özelliği başka bir boyut kazanıyor. Giden oyunlara bakın, hepsi de beğenilmiş, Türkiye'nin yüz akı oyunları. Tabii Alman izleyiciler müthiş şaşkınlığa kapılıyor ve oyunlarımız onların hoşuna gidiyor. Belki bizim Türkiye'de kıymetini bile bilmediğimiz oyunlar, orada çok daha değerli hale gelebiliyor." dedi.

Toplantıya katılan oyuncu Ayla Algan, Aliye Uzunatağan ve Hakan Meriçlier de etkinlikte birer konuşma yaptı.

- Festival

Başbakanlık Tanıtma Fonu ve Frankfurt Başkonsolosluğunun destekleriyle gerçekleşen festivalin İstanbul Koordinatörlüğünü Nur Onur üstlendi.

Adalet Ağaoğlu'nun kaleme aldığı "Kozalar" 5 Mayıs'ta, Martin Mcdonagh'ın kaleme aldığı "Yastık Adam" 12 Mayıs'ta, Uğur Saatçi'nin "Bu da Geçer Ya hu" adlı müzikal komedi oyunu ise 13 Mayıs'ta Russelsheim'de sahnelenecek.

Elif Şafak'ın "Baba ve Piç" adlı oyunu 6 Mayıs'ta, Derya Yıldırım'ın "Yuno" adlı çocuk oyunu 7 Mayıs'ta Frankfurt'ta izlenebilecek.

Yaratıcı yazarlık atölyesi ve tiyatro oyunculuk atölyesi ile çocuklar ve yetişkinler için yaratıcı drama atölyesinin düzenleneceği festivale; Haldun Dormen, Ayla Algan, Ayşenil Şamlıoğlu, Erkan Avcı, Aysan Sümercan, Zerrin Tekindor, Demet Evgar ve Binnur Kaya'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda oyuncu katılacak.

Festival 15 Mayıs'ta sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :