4 eski bakan için karar günü

4 eski bakan için karar günü

TBMM'de oluşturulan soruşturma komisyonu bugün eski bakanlar Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar'ın Yüce Divan’a gönderilip gönderilmemesine karar verecek.

İsimleri yolsuzluk ve rüşvet iddialarına karışan 4 eski bakanla ilgili Yüce Divan oylaması bugün yapılacak. Meclis Soruşturma Komisyonu, AK Parti'den 9, CHP'den 4 ve MHP'den 1 olmak üzere 14 üyeyle toplanacak, HDP'nin tek üyesi komisyondan istifa ettiği için oylamaya katılmayacak.

4 eski bakanla ilgili kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu, bu isimlerin Yüce Divan'a "sevk edilip, edilmemesine" ilişkin oylama yapacak. 17-25 Aralık operasyonunda isimleri geçen İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu çalışmalarını tamamladı. 4 eski bakanın kaderi Meclis Genel Kurulu'nda yapılacak gizli oylamanın ardından belli olacak. Soruşturma Komisyonu raporunu TBMM Başkanlığı'na sunduktan sonra 10 gün içerisinde belirlenen bir günde Genel Kurul'da nihai oylama yapılacak.

Yüce Divan'a sevk için salt çoğunluk olan 276 milletvekilinin "evet" oyu vermesi gerekiyor.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü başkanlığındaki Soruşturma Komisyonu, eski bakanlar için Yüce Divan yolunun açılıp açılmayacağına karar verecek. Komisyon, AK Parti'den 9, CHP'den 4 ve MHP'den 1 olmak üzere 14 üyeyle toplanacak, HDP'nin tek üyesi komisyondan istifa ettiği için oylamaya katılmayacak.

9 AK PARTİ, 4 CHP VE 1 MHP'Lİ ÜYE OY KULLANACAK

Komisyon üyeleri şu isimlerden oluşuyor:

“Meclis Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, AK Parti Bursa milletvekilleri Kemal Şerbetçioğlu, İsmet Su, AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, AK Parti Konya milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu, Mustafa Akış, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, CHP İzmir milletvekilleri Erdal Aksünger, Rıza Tümer, CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu.”  

iha

Etiketler :