"4. Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödülleri" sahiplerini buldu

"4. Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödülleri" sahiplerini buldu

"Yılın Oyunu" ödülü Bakırköy Belediye Tiyatroları tarafından sahnelenen "Gülünç Karanlık" oyununa verildi

İSTANBUL (AA) - Bu yıl 4. kez verilen Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödülleri, törenle sahiplerini buldu.

Beşiktaş Akatlar Kültür Merkezinde gerçekleşen törende konuşan Aydın Ergil, yılın temasını sezon başında "Barış" olarak belirlediklerini söyledi.

Ödülleri belirlerken büyük bir titizlikle çalıştıklarını aktaran Ergil, "Bu ödüller, seçici kurulun en çok beğendiği oyun ve sanatçıların taçlandırılması ve adlarının tiyatro tarihimizin sayfalarına yazılması için verilmektedir. Bize güvenerek kapılarını açan tiyatrolar var. Ödül kazananlar da burada, kazanamayanlar da burada." dedi.

Ergil, bu yıl 67 tiyatronun 76 oyununun seçici kurul tarafından izlendiğini ve değerlendirildiğini hatırlatarak, "Hepsi İstanbul'un en değerli tiyatroları. Bizi var eden tüm tiyatrolara teşekkür ediyoruz. Bu tiyatrolar olmasaydı biz de olmazdık." ifadesini kullandı.

- 326 kez oyun izlendi

"4. Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödülleri"nin 6 kişilik seçici kurulu, İstanbul'da geçen yıl sahnelenmeye başlanan oyunları toplam 326 kez izledi.

Yapılan değerlendirmenin ardından, "Yılın Oyunu" ödülü Bakırköy Belediye Tiyatroları tarafından sahnelenen "Gülünç Karanlık" oyununa verildi. "Barış" teması ödülünü ise İkincikat tiyatro grubunun sahnelediği "Kasap" oyunu alırken, 21 dalda 25 ödül dağıtıldı.

"Yılın Küçük Salon Oyunu" ödülü Sarı Sandalye tarafından sahnelenen "Açlık" oyununun olurken, "Yılın Komedi Oyunu" ödülünü İstanbul Kumpanyası'nın sahnelediği "Kapı Çarptı" oyunu aldı.

"Yılın Yönetmeni" ödülü "Ayak Takımı Arasında" oyunuyla Orhan Alkaya'nın, "Yılın Oyun Yazarı" ödülü de "Hayal-i Temsil" oyunuyla Ahmet Sami Özbudak'ın oldu.

"Yılın Erkek Oyuncusu" ödülüne "Hayal-i Temsil" oyunundaki performansıyla Yiğit Sertdemir, "Yılın Kadın Oyuncusu" ödülüne "Kar Küresinde Bir Tavşan" oyunundaki performansıyla Defne Halman layık görüldü.

"Yılın Komedi Erkek Oyuncusu" ödülüne Can Törtop, "Yılın Komedi Kadın Oyuncusu" ödülüne Yeliz Gerçek, "Yılın Küçük Salon Erkek Oyuncusu" ödülüne Barış Gönenen ve Can Esendal, "Yılın Küçük Salon Kadın Oyuncusu" ödülüne ise Ekin Aksu değer bulundu.

"Yılın Yardımcı Rolde Erkek Oyuncusu" Barış Kıralioğlu ve "Yılın Yardımcı Rolde Kadın Oyuncusu" Zeynep Seda Alhas olurken, Büşra Develi, Sercan Badur, Doğaç Yıldız ile Murat Usta da "Yılın Genç Yetenekleri" seçildi.

"Yılın Sahne Tasarımı" ödülü "Radyonun İçindekiler" oyunuyla Barış Dinçel'e, "Yılın Giysi Tasarımı" ödülü de "Cyrano de Bergerac" oyunuyla Canan Göknil'e verildi.

"Yılın Işık Tasarımı" ödülüne Mustafa Türkoğlu, "Yılın Özgün Tiyatro Müziği" ödülüne Ayşe Tütüncü, "Yılın Efekt Tasarımı" ödülüne Kadir Arlı, "Yılın Koreografisi" ödülüne Yeşim Alıç layık görüldü.

Etkin, bilinçli okurlar ve tiyatro izleyicileri oluşturmak amacıyla 2006 yılında bir araya gelerek okuma grupları oluşturan "Ekin Yazın Dostları", 2012-2013 sezonundan bu yana tiyatro ödülleri veriyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :