"4. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu"

"4. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu"

Rus heykeltıraş Vasilisa Chugunova "bağ bozumunu" eserine yansıtacak - Vasilisa Chugunova:- "Sempozyumun teması üzüm ve insan. Ben de genç bir kızın üzüm toplamasını eserime yansıtacağım "

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen "4. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu" devam ediyor.

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen sempozyuma katılan heykeltıraşlar, üzüm ve insan temalı çalışmalar yürütüyor.

Sempozyuma Rusya'dan katılan heykeltıraş Vasilisa Chugunova, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de böyle güzel bir sempozyumda bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Chugunova, Tekirdağ'ı gezdiğinde şehrin üzüm ile iç içe bir kent olduğunu gördüğünü belirterek, "Sempozyumun teması üzüm ve insan. Ben de genç bir kızın üzüm toplamasını eserime yansıtacağım. Amacım o yaz mevsiminde meyvelerin verdiği enerjiyi göstermek." dedi.

Sanatçılara böyle güzel bir çalışma ortamının hazırlanmasının memnuniyet verici olduğunu ifade eden Chugunova, şunları kaydetti:

"Buradaki sanatçıların hepsi farklı ülkelerden geliyor. Ben de dünyanın farklı ülkelerinde birçok sempozyumda bulundum. Burada farklı sanatçılarla çalışmak çok güzel. Birbirimize tecrübelerimizi ve tekniklerimizi iletiyoruz. Birbirimizin yeteneğinden besleniyoruz. O yüzden burada çok mutlu bir çalışma ortamı var. Burada eğlenerek, birbirimizi motive ederek eserlerimizi oluşturuyoruz. Tekirdağ'a güzel bir eser bırakacak olmak mutluluk verici bir şey."

4. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu, 26 Eylül'de düzenlenecek sergi açılışıyla sona erecek.

"4. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu"

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :