4. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu

4. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu devam ediyor

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu devam ediyor.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen sempozyumun konusu, "Tarih Boyunca Üzüm ve İnsan" olarak belirlendi. Türkiye, Macaristan, İtalya, Ukrayna, Bulgaristan, Rusya ve İspanya'dan sempozyuma katılan heykeltıraşlar, eserlerinde üzüm ve insan temalı çalışmalar yapacak.

Ortaya çıkacak eserler, Süleymanpaş ilçesinde belediye tarafından uygun görülen alanlara yerleştirilecek.

Küratör Nermin Sözel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taş heykel sempozyumunda yer alan heykeltıraşların çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Bu yıl sempozyumun temasının çok anlamlı olduğunu ifade eden Sözel, "Bu yıl sempozyumun teması Tarih Boyunca Üzüm ve İnsan. Çünkü binlerce yıldır bu topraklarda insanlar üzümle birlikte günümüze kadar geldi. Biz de bu yıl bağ bozumu festivalinde bu etkinliği düzenlemeye karar verdik. Temamız da Trakya bölgesine uygun bir tema oldu. Bu topraklardaki verimli bağcılığı tekrar canlandırma girişimlerine heykel sanatı diliyle bizler de katkıda bulunacağız." dedi.

Sözel, sempozyuma 8 heykeltıraşın katıldığını belirterek, "10 sanatçımız katılacaktı ama 2 sanatçımız bazı nedenlerden dolayı gelemedi. 8 heykelin yapımı ile sempozyumumuz devam ediyor. Birçok ülkeden sanatçı sempozyuma başvurdu. Bu başvurular sonucu seçilen heykeltıraşlar sempozyuma katıldı. Sanatçılar üzüm ve insanı hatırlatan eserler ortaya çıkartacak." diye konuştu.

4. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu, 26 Eylül'de düzenlenecek kapanış ve sergi açılış töreni ile sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :