3'üncü Emirlikler Enerji Ödülü

3'üncü Emirlikler Enerji Ödülü

3'üncü Emirlikler Enerji Ödülü 2017'nin tanıtım toplantısı İstanbul'da düzenlendi

İSTANBUL (AA) - Dubai Enerji Yüksek Konseyi (DSCE) tarafından üçüncüsü gerçekleştirilecek "Emirlikler Enerji Ödülü (EEA) 2017"nin tanıtım toplantısı, İstanbul'da yapıldı.

Tanıtım toplantısına DSCE Genel Sekreteri Ahmed Battı el-Muhayrabi'nin yanı sıra Türkiye'deki üniversiteler, çevre ve enerji alanlarında bilimsel araştırmalarda bulunan enstitülerden temsilciler katıldı.

Aynı zamanda EEA Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muhayrabi, toplantıda yaptığı konuşmada, "Temiz enerji için yenilikçi çözümler" temasıyla düzenlenen organizasyonun hedefinde bölgedeki tüm ülkelerin bulunduğunu söyledi. Muhayrabi, Konseyin, enerji yönetiminde mükemmellik, sürdürülebilirlik ve inovasyon kültürünün yanı sıra verimlilik ve çevresel korunmanın artırılmasını teşvik etmeyi amaçladığını ifade etti.

Türkiye'de enerjiyle ilgili projelerde dev adımlar atıldığını ve ülkedeki sanayi sektörünün ihtiyaçlarının giderildiğini vurgulayan Muhayrabi, şunları dile getirdi:

"Türkiye, geleneksel enerji kaynaklarına bağımlılığı azaltma amacının bir parçası olarak, temiz enerji üretmeye çalışan geniş bir grup mucit ve araştırmacıya sahip olmasından dolayı enerji üretim teknolojisinde dünyada bir model oluşturmakta. Ayrıca ülkenin, hayatın her alanında gerçekleştirdiği sürdürülebilir kalkınma çabaları EEA'ya katılımları zenginleştirecek, teknolojiler ve yeniliklere ilişkin rekabeti artıracak."

Muhayrabi, EEA'nın farklı kategorilerde aday olarak teknolojileri ve yenilikçi çözümleri çerçevesinde Türkiye'deki şirketler, kurumlar ve araştırmacılar için büyük bir fırsat sunduğunu belirtti.

DSCE Strateji ve Planlama Müdürü Tahir Diyab ise organizasyonun tanıtım toplantısının İstanbul'da yapılmasına ilişkin, "Türkiye'nin, enerji alanında son üç yıldaki potansiyeline" inandıklarını vurguladı.

Diyab, Yüksek Enerji Konseyinin BAE kapsamında başlattığı ödül organizasyonunun, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'ya yayılmasını temenni ettiğini ifade ederek, puanlamanın, güçlü ve adaletli standartlarla bağımsız bir hakem heyetiyle gerçekleştirileceğini aktardı.

Emirlikler Enerji Ödülü'nün, Enerji Verimliliği Kamu ve Özel Sektörler, Enerji Verimliliği Özel Sektörler, Büyük Enerji Projesi, Küçük Enerji Projesi, Büyük Projelerde Binalara Güneş Enerjisi Bağlama, Küçük Projelerde Binalara Güneş Enerjisi Bağlama, Eğitim ve Kapasite Geliştirme, Araştırma ve Geliştirme, Genç Profesyonel Enerji Ödülü ve Özel Takdir Ödülü olmak üzere 10 kategoride verileceği ifade edildi.

1 Aralık 2016'da başlayacak başvuruların 1 Mart 2017'de sona ermesi ödüllerin de Ekim 2017'de sahiplerini bulması bekleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :