36. Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali

36. Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali

Kafkasör Yaylası'nda bu yıl 36'ncısı düzenlenen festival başladı

ARTVİN (AA) - Artvin'in Kafkasör Yaylası'nda bu yıl 36’ncisi düzenlenen ve 3 gün sürecek olan Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali başladı.

Artvin Valilik binası önünde gerçekleştirilen açılış törenine, Artvin Valisi Muhterem İnce, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kurtul Özel, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Özner Bilmiş ile boğa sahipleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Artvin Belediye Başkanı Kocatepe'nin Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kocatepe, burada yaptığı konuşmada, şehirlerin ismiyle markalaştığı organizasyonları ve ürünleri olduğunu söyledi.

O ürünlerin şehri hedeflediği noktaya götüren lokomotifler olduğunu belirten Kocatepe, ''Bugün resmi olarak 36. düzenlediğimiz ancak yüzyıllara dayanan bu zor coğrafyanın tıpkı insanları gibi hayvanlarını da barıştırmayı ve barış içerisinde yaşatmayı amaçlayan Kafkasör boğa güreşlerimiz, her geçen gün artan coşkuyla, her geçen gün gerek tanıtım, gerek organizasyon noktasında dev adımlarla büyüyen bir organizasyon haline geldi.'' dedi.

Kocetepe, terör saldırılarına da değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ülke olarak zor süreçten geçiyoruz. Yüreğimiz yanıyor. Şehitlerimizin acısını asla unutmayalım ve asla kenara koymayalım. Festivalimizi daha önceki yıllarda binlerce kişinin katılımıyla boğalarla, davul zurna eşliğinde büyük bir coşku içerisinde kutluyorduk. Bu yılki festivalimizi yakın zamanda ülkemizde yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve vatanı uğruna şehit düşen kolluk kuvvetlerimize saygımızdan dolayı sade törenle kutluyoruz.''

Festival yarın sabah yaklaşık bin 200 rakımlı Kafkasör Yaylası'nda boğa güreşleriyle devam edecek ve pazar günü ödül töreni ile sona erecek.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :