35. Uluslararası Ankara Müzik Festivali son haftasında

35. Uluslararası Ankara Müzik Festivali son haftasında

Sevda Cenap And Müzik Vakfınca düzenlenen 35. Uluslararası Ankara Müzik Festivali, son haftasında da dünyaca ünlü birçok sanatçıyı başkentlilerle buluşturacak- Time Magazin'e göre çağının en iyi caz piyanisti olan Cyrus Chestnut, cumartesi günü MEB Şura S

ANKARA (AA) - Sevda Cenap And Müzik Vakfınca düzenlenen 35. Uluslararası Ankara Müzik Festivali, son haftasında da birçok sanatçıyı başkentlilerle buluşturacak.

Piyanist İdil Biret'in solist olarak katıldığı Rengim Gökmen şefliğinde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın açılış konseri ile 4 Nisan'da başlayan, ardından çingene erkek kardeşlerin Compania Flamenca El Carpeta&Antonia Caneles'in ve Gürcistan Devlet Balesi'nin sunduğu dans gösterileri ile devam eden festival, cumartesi günü de Time Magazin'e göre "çağının en iyi caz piyanisti" olan Cyrus Chestnut'u ağırlayacak.

Kendi adını verdiği son projesi "Cyrus Chestnut Trio" ile dünya sahnelerinde konserler veren sanatçıya Ankara konserinde basta Giorgos Antoniou davulda ise Esteve Pi eşlik edecek. Konser, saat 20.00'de MEB Şura Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek.

35. Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nde 25 Nisan Çarşamba günü Avrupa modern dans dünyasının en önemli isimlerinden olan Mauro Astolfi'nin 1994'te kurduğu, performanslarıyla ses getiren dans topluluğu Spellbound dansseverlerle buluşacak.

Sırbistan, Almanya, Fransa, Hırvatistan, Kıbrıs, Tayland, İsviçre, Avusturya, Beyaz Rusya, ABD, İsrail, Panama, Houston, Kanada, Rusya ve Kuzey Kore de birçok festival ve özel etkinliklerde gösteri gerçekleştiren topluluk, müzik festivali kapsamında Rossini'nin ölümünün 150. yılında anılacağı özel bir koreografi ile yer alacak.

- Romanya'nın köklü orkestrası kapanış konserini verecek

Festivalin 26 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilecek kapanış konserinde ise 67 yıllık köklü geçmişiyle birçok uluslararası ve ulusal başarılara imza atan, Romanya'nın en köklü orkestralarından Sibiu Filarmoni Orkestrası sahne alacak.

Solistliğini, Romanya'nın ünlü keman sanatçısı Gabriel Croitoru'nun yapacağı MEB Şura Salonu'ndaki konser, saat 20.00'de gerçekleşecek. Orkestrayı Romen genç nesil şeflerden Constantin Adrian Grigore yönetecek.

Konser, Sevda Cenap And Müzik Vakfının 28 yıllık başkanı Mehmet Başman anısına gerçekleştirilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :